Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Astra Film merge la Cornatel de Ziua Copilului

0

CARAVANA ASTRA FILM SĂRBĂTOREŞTE ZIUA COPILULUI LA CORNĂŢEL

Sâmbătă, 1 iunie 2013 – Ziua Internaţională a Copilului, Caravana Astra Film sărbătoreşte alături de cei mici şi le oferă filme documentare speciale, marca Astra Film Junior, cât este ziua de lungă. Vor fi proiectate episoade din Dimineţiile lumii şi Esperanto, copiii apei la Ferma Şcoală din Cornăţel, pentru toţi copiii şi tinerii de pe Valea Hârtibaciului, acolo unde se mută între 1 şi 2 iunie manifestaţiile programului Zilele Culturale ale judeţului Sibiu.

Proiecţiile sunt împărţite în două reprize bine dozate, o dată cu începere de la ora 10, iar mai apoi, de la ora 16. De dimineaţă vor fi proiectate episoadele Australia şi Cambogia din seria Dimineţiile lumii, un documentar care urmăreşte copiii din întreaga lume, din momentul trezirii şi până la sosirea lor la şcoală. Documentarul este o nemaipomenită lecţie despre diversitate şi reguli de viaţă, iar momentele surprinse, aparent nesemnificative, sunt revelatoare pentru diferenţele noastre culturale. Cei mici vor învăţa o multitudine de lucruri noi şi interesante. Din mini-seria Esperanto, copiii apei va fi prezentat episodul Clyd şi coralii – Guadelupa, în care Clyd, un copil de doar 10 ani, caută soluţii pentru stoparea dispariţiei coraliilor ameninţaţi de deversările reziduale din ocean.

În a doua parte a zilei, cu începere de la ora 16, vor fi lansate noi provocări pentru cei mici, pornind într-o nouă aventură magică în jurul lumii. Proiecţiile surpriză Astra Film Junior continuă cu alte două episoade din seria Dimineţiile lumii: Mexic şi Finlanda, urmate de episodul Artur şi algele verzi – Bretania din mini-documentarul Esperanto, copiii apei. Artur este preocupat de înmulţirea algelor verzi şi consecinţele devastatoare ale fenomenului asupra ecosistemului şi operatorilor turistici locali. Mesajul filmului este unul simplu, dar de impact: fiecare copil poate fi un Esperanto, un erou care salvează Terra, planeta albastră.

Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită. Proiectul Zilele Culturale ale judeţului Sibiu este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Astra Film Junior

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.