Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Astra Film face primul popas pe Valea Secaşelor în satul Alămor

0

CARAVANA ASTRA FILM  LA ALĂMOR ÎN CADRUL ZILELOR CULTURALE ALE JUDEŢULUI SIBIU!

Sâmbătă, 11 mai 2013, în prima zi a proiectului Zilele Culturale ale judeţului Sibiu, Caravana Astra Film – Astra Film Junior va face primul popas pe Valea Secaşelor în satul Alămor, la Căminul Cultural. Vor fi prezentate succesiv, de la ora 10:00, două episoade din documentarul Dimineţile lumii şi un episod din mini-serialul Esperanto, copiii apei. Seria Dimineţile lumii dezvăluie contururi magice şi detalii inedite din dimineţile unor copii din toate colţurile lumii, o perspectivă aparte posibilă exclusiv în lumea senzorială a celor mici în care rutina cotidiană este doar un costruct social imperceptibil. La Alămor vor fi proiectate episoadele Mexic şi Finlanda. Documentarul Esperanto, copiii apei prezintă ideile inovative a patru tineri care deşi au doar 10 ani, încearcă să salveze mediul în care trăiesc. În Artur şi algele verzi, episodul proiectat la Alămor, problema identificată de cei patru copii este înmulţirea algelor verzi şi consecinţele devastatoare ale fenomenului asupra ecosistemului şi operatorilor turistici locali.

În a doua parte a zilei, de la ora 18:00 va avea loc vernisajul expoziţiei Ritualuri de iarnă, o serie de fotografii realizate de Dumitru Budrala, care vor fi expuse pe gardul bisericii din Alămor. De la ora 21:00, Caravana Astra Film revine la Căminul Cultural pentru proiecţiile documentarelor Satul de demult şi Junii din Alămor, ambele în regia lui Dumitru Budrala. Satul de demult este un film în afara tiparelor obişnuite despre viaţa din satul de odinioară şi despre un muzeu extraordinar care, aşa cum se spune în ghidurile turistice, merită un detur. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul tradiţional desluşind tainele vieţii de altădată: de ce îşi împleteau fetele cununi în zilele de Sânziene?; ce înseamnă „ropotinul ţestelor”?; cât de complicat este un război de ţesut? Documentarul Junii din Alămor prezintă obiceiuri străvechi de iarnă pe care ceata junilor din Alămor încă le mai păstrează şi le transmit de la un an la altul în preajma Crăciunului şi a Anului Nou.

Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită. Proiectul „Zilele Culturale ale judeţului Sibiu” este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Expozitie - Junii din Alamor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.