Campanie de strângere de fonduri pentru protejarea Pădurilor Șincii

1

Garanti Bank lansează o campanie de strângere de fonduri pentru protejarea Pădurilor Șincii

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci din România, lansează campania „Cu fiecare cumpărătură, salvăm împreună pădurile virgine ale Șincii”, prin care contribuie activ la strângerea de fonduri pentru susținerea inițiativei WWF România de a obține protecție totală pentru Pădurile Șincii, una dintre ultimele păduri virgine ale Europei.

În cadrul campaniei, primii 350 de noi posesori WWF Bonus Card, primul card de afinitate eco din România,  vor primi spre adopție un ursuleț de pluș WWF, alături de un certificat care să ateste calitatea de susținător al pădurilor Șincii, casa ursului brun.

Odată cu activarea de către aceștia a cardului lor WWF Bonus Card, Garanti Bank va dona, în numele lor, o sumă de 90 de lei organizației WWF România, pentru a susține eforturile de protejare a  pădurilor virgine ale Șincii.

Campania se derulează în perioada 28 noiembrie 2011 – 3 ianuarie 2012.

Pădurile Șincii reprezintă 350 de hectare de păduri virgine, în județul Brașov. Neatinse încă de activitățile umane, dar în pericol de exploatare, Pădurile Șincii sunt adăpost pentru specii protejate, precum ursul brun, râsul și lupul. Copaci seculari cu diametrul de peste doi metri și mai înalți de 50 de metri sunt, de asemenea, o atracție a acestor păduri unice. În prezent, WWF luptă pentru obținerea statutului de protecție integrală atât pentru Pădurile Șincii, cât și pentru toate pădurile virgine din România.

„Garanti Bank contribuie activ la protejarea mediului înconjurător în România încă de la lansarea cardului de credit WWF Bonus Card, primul card de afinitate eco de pe piața bancară autohtonă. Acum, alături de cei 0,5% din valoarea tuturor cumpărăturilor achitate de către clienți cu WWF Bonus Card, Garanti Bank suplimentează valoarea donației cu câte 90 de lei pentru primele 350 astfel de carduri solicitate și activate. Ca și până acum, sumele astfel colectate vor merge către programele derulate de către WWF România pentru protejarea pădurilor virgine din această țară, în special a Pădurilor Șincii”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

Campania „Cu fiecare cumpărătură, salvăm împreună Pădurile virgine ale Șincii” va fi promovată în agențiile Garanti Bank din toată țara, în online și social media, prin execuții neconvenționale în presa scrisă, precum și prin activități BTL.

„Campania «Salvați Pădurile Virgine» a apărut ca o urmare firească a activităților noastre în ultimii cinci ani în ceea ce privește protejarea pădurilor, iar Pădurile Șincii ne-au inspirat extrem de mult. La Șinca, din cele 410 de hectare de pădure, am reușit să salvăm doar 350, insă acest proiect pilot a reușit să atragă atenția întregii țări asupra nevoii stringente de a proteja pădurile virgine. Acest proiect demonstrează cel mai bine că, uneori, cu o acțiune mică, obținem rezultate mari. Sprijinul Garanti Bank si al persoanelor preocupate de soarta pădurilor ne va permite să continuăm ce am început”, a adăugat directorul WWF România, Magor Csibi.

 

***

Despre Garanti Bank

Garanti Bank este o bancă universală cu o gamă completă de produse şi servicii pentru toate segmentele de clienţi. Prezentă de peste 12 ani pe piața bancară din România, Garanti Bank susține activ programele de protejare a mediului înconjurător și derulează activități sustenabile, menite a îmbunătăți calitatea vieții.

Acordând o atenție sporită conservării naturii, Garanti Bank a devenit în 2010 partener al WWF în România. Împreună, cele două organizații luptă pentru protejarea pădurilor din România, habitatul natural al unor specii amenințate cu dispariția, precum ursul brun, râsul și lupul.

Despre WWF

Organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF) este una din cele mai mari şi mai eficiente organizaţii internaţionale mondiale independente care derulează proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţări. Misiunea WWF este aceea de a opri degradarea mediului natural şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura, prin:  • conservarea diversităţii biologice • promovarea consumului resurselor naturale regenerabile • promovarea reducerii poluării şi a consumului în exces.

Mai multe informaţii sunt disponibile la adresa: www.wwf.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.