Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC ”Stația de Reciclare” ia startul şi în Câmpia Turzii

0

Primăria Câmpiei Turzii, în parteneriat cu Organizația ECOTIC și Greenweee International dau startul la cea mai interactivă campanie de informare și colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), Stația de reciclare.  În perioada 11 -13 septembrie 2017, toți locuitorii Câmpiei Turzii pot aduce deșeuri la Caravana ECOTIC, de la frigidere, mașini de spălat, televizoare sau telefoane mobile și câștiga premii pe loc.

SR Sibiu3

„Stația de Reciclare” este un proiect lansat de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicat în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare ajunge în orașul Câmpia Turzii, cu ajutorul Primăriei, al Consiliului Local și al GreenWEEE International.

 

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Primăria Municipiului își propune să vină în sprijinul cetățenilor cu soluții cât mai moderne pentru a micșora numarul deșeurilor care ajung la groapa de gunoi.

Caravana ECOTIC va fi amplasată în Piața Tricolorului, în perioada 11-13 septembrie 2017. Intervalul orar de desfăşurare a campaniei este 10:00-18:00 pentru fiecare zi de activitate. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare  minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va fi înscris într-o tombolă cu premii atractive. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 13 septembrie 2017, ora 18.00.

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, declară: ”Invit comunitatea din Câmpia Turzii să participe la campania ECOTIC prin implicare activă, conştientă, de păstrare a unui mediu sănătos. Fiecare locuitor este partenerul nostru!”.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre GreenWEEE International SA:

GreenWEEE International SA  trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice, iar începând cu anul 2017 a deschis în Câmpia Turzii a doua fabrică pentru reciclarea acestor tipuri de echipamente. Compania este membra Green Group, cel mai mare parc industrial de reciclare din Europa de Sud- Est, Link de referinta www.greenweee.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.