Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC „Orașe Curate” ajunge în Cluj-Napoca

0

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Cluj-Napoca, desfășurând două campanii simultan.

În perioada 1 – 5 iulie 2019, ECOTIC in parteneriat cu Brantner Vereș încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea a minim 5 kg cumulate să primească un premiu instant.

Punctul de colectare se afla pe str. Bobâlnei nr. 62-64 (orar 8:00-16:00).

Pentru ridicarea gratuită de la domiciliu a DEEE-urilor mari si voluminoase (peste 20 kg), locuitorii municipiului Cluj-Napoca din zona deservită de operatorul de salubritate Brantner Vereș pot apela numarul de telefon 0364 999.

Totodată, în perioada 1-6 iulie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, ROSAL și Universitatea Babeș-Bolyai (Facultatea de Știința și Ingineria Mediului) invită populația din zona deservită de Rosal să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea a minim 5 kg cumulate să primească un premiu instant.

Punctele de colectare sunt:

  • ROSAL Cluj – Str. Meteor – in spatele blocului de pe str. Observatorului 107, ) 01-02.07.2019 ( interval orar 11:30-18:30)

  • ROSAL Cluj Sala Sporturilor : 03-04.07.2019 ( interval orar 11:30-18:30)

  • ROSAL Cluj – str. Bucium (zona garaje CTP): 05-06.07.2019 (interval orar 11:30-18:30)

Pentru ridicarea gratuită de la domiciliu a DEEE-urilor mari si voluminoase (peste 20 kg), populația din zona deservită de Rosal poate apela numarul de telefon 0264 987.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.