Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Călătorie între Cer şi Pământ. A treia ediţie – Tîrgu Ocna 2015

0

Sâmbătă 16 mai 2015 va avea loc a 3a ediţie a concursului de ciclism montan Călătorie între Cer şi Pământ ţinută la Tîrgu Ocna, Bacău. Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran prin tunelurile din mina de sare Trotuş. Organizatori sunt Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Tîrgu Ocna, Asociația Sportivă Adventuremania şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

Călătorie între Cer şi Pământ face parte din seria evenimentelor organizate în minele turistice de sare administrate de Societatea Naţională a Sării SALROM. Ajunsă la a 3a ediţie Călătorie între Cer şi Pământ de la Tîrgu Ocna este un concurs cu adevărat deosebit şi unic în România mulţumită traseului pe care îl oferă concurenţilor. Obişnuiţi în general cu un traseu de ciclism desfăşurat „în outdoor” organizatorii evenimentului de la Tîrgu Ocna doresc să aducă la propriu sare şi la figurat piper în lumea pasionaţilor acestui sport. Astfel în plus faţă de drumurile forestiere, potecile şi pădurile pe care traseul le traversează concurenţii vor străbate şi tunelurile salinei Trotuş.

foto dragos constantin

foto Dragos Constantin

Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 m adâncime. Traseul din subteran durează 3,1 km timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate după care ajung în mina turistică feeric luminată unde mai au de parcurs încă 600m. Apoi tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal pentru a ajunge înapoi la suprafaţă la lumina naturală. Traseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune.

Traseul special al evenimentului necesită şi o pregătire specială a concurenţilor. Porţiunea din subteran reprezintă o adevărată velo-aventură întrucât iluminarea, deşi bună şi suficientă, este sporadică şi ridică gradul de tehnicitate al concursului. Acesta este motivul pentru care regulamentul concursului dispune de obligaţii suplimentare pentru concurenţi, obligaţii pe care nu le întâlneşti în general la concursurile de ciclism. În plus faţă de obligativitatea purtării căştii de protecţie concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. Fără aceste două accesorii plus casca de protecţie ei nu pot pleca în concurs.

Concursul Călătorie între Cer şi Pământ este de tip cross country olimpic şi dispune de un traseu în buclă cu o lungime totală de 15 km aproape în mod egal împărţiţi între subteran şi suprateran. Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture.

Introdusă drept o surpriză de proporţii la ediţia anului trecut traversarea clădirii Primăriei Tîrgu Ocna de către biciclişti în cadrul concursului se păstrează şi anul acesta. Autorităţile locale sunt receptive şi deschise ideilor interesante dorind în acest mod să promoveze turismul şi sportul de masă în oraşul lor. Acesta a fost motivul pentru care evenimentul a fost un succes în rândul participanţilor încă de la prima ediţie.

Călătorie între Cer şi Pământ în cifre:

  • 16 mai 2015 – data concursului;
  • 15 km – lungimea traseului;
  • 120 minute – durata concursului;
  • +533 m – altitudinea maximă a traseului;
  • -240m – adâncimea maximă a traseului;
  • 527m – diferenţa totală de nivel a traseului per tur;
  • 12 grade – temperatura constantă din mină;
  • 7.100 lei – valoarea totală în bani a premiilor;
  • 50 lei taxa înscriere până la data de 5 mai;
  • 60 lei taxa înscriere până la data de 12 mai şi în zilele de 15, 16 mai.

Website eveniment www.calatorie.transalpinbike.ro

Pagina Facebook www.facebook.com/Calatorie

Pagina Facebook Event www.facebook.com/events/846158318813834

Doritorii se pot înscrie la concurs accesând acest link www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.