Burse pentru studenții clujeni de la facultățile cu profil real și tehnic in programul Collegium

0

Burse pentru studenții clujeni de la facultățile cu profil real și tehnic

Etapa a doua a programului Collegium

Studenții clujeni de la facultățile de matematică, informatică, fizică, automatică și calculatoare pot primi burse în cadrul programului “Collegium. Excelență în Educație”, dezvoltat de Fundația Comunitară Cluj. Tinerii se vor implica – individual sau în echipe – în implementarea proiectelor de infrastructură tehnologică selectate în cadrul primei etape a programului.

Susținută de compania clujeană Electrogrup, programul “Collegium. Excelență în Educație” susține școlile și liceele cu finanțare pentru implementarea de soluții tehnice moderne, care facilitează procesul de predare și activitățile didactice curente. Astfel, vom oferi până la patru granturi în valoare de până la 15.000 de lei fiecare, urmând să selectăm instituțiile de învățământ finanțate din cele șapte care au fost alese în urma primei etape a programului. În cadrul acesteia, FCC a invitat școlile și liceele clujene să identifice nevoi ce pot fi soluționate prin mijloace tehnice.

“Ne adresăm mai departe studenților clujeni, pe care îi încurajăm să iasă din sălile de curs și să formeze echipe de lucru, alegând una dintre nevoile propuse de instituțiile de învățământ. Mai departe, ei vor dezvolta alături de reprezentanții școlilor și ai liceelor aceste nevoi în forma unor proiecte, la implementarea cărora vor contribui. În acest fel, programul le oferă instituțiilor de învământ atât resurse financiare, cât și resurse umane care vin în completare. La rândul, tinerii beneficiază de burse, pe care le pot valorifica într-un cadru practic de învățare”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

Valoarea unei burse acordate studenților sau echipelor de studenți va fi 4.500 de lei, aceasta urmând să acopere costuri legate de achiziția de echipamente și materiale-resursă de care aceștia au nevoie în implementarea proiectelor. Astfel, numărul de burse acordate va fi egal cu numărul proiectelor susținute.

“Căutăm ‘ajutoare la implementare’ printre acei studenți care pot aduce un plus- valoare prin cunoștințele și abilitățile tehnice de care dispun, dar și dornici să se implice cu deschidere și entuziasm în găsirea unor modalități inovatoare de punere în practică a solicitarilor beneficiarilor ‘Collegium’”, precizează Iunia Cordea, PR & Corporate Communication manager în cadrul companiei Electrogrup.

Studenții sau echipele de studenți interesați să aplice la program se pot înscrie online, pe collegium.fundatiacomunitaracluj.ro/, la secțiunea Pagina Studenților. Ca parte din procesul de înscriere, tinerii vor selecta unul dintre cele șapte proiecte, în funcție de opțiunile lor urmând să rămână cel mult patru, care vor primi finanțare și vor fi implementate până la finele anului.

Lista nevoilor selectate și a instituțiilor de învățământ aplicante

  1. Laborator de electronică și automatizări – Liceul pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca
  2. Laborator de științe (fizică, chimie, biologie, matematică) – Liceul Waldorf Cluj-Napoca
  3. Catalogul virtual – Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
  4. Centru metodic inovativ – Colegiul Național Pedagogic “Gheorghe Lazar”
  5. Platformă internă wireless. Profesorul secolului XXI – Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
  6. Platformă interactivă pentru şcolile speciale – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă
  7. Opțional de robotică – Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

Mai multe despre aceste inițiative, aici.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.