Burse OSUBB pentru studentii din Universitatea Babes-Bolyai

0

Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) împreună cu Raiffeisen Bank deschid anul universitar 2010-2011 cu o campanie de sprijinire financiară a studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai. Iniţiativa OSUBB de a oferi burse studenţilor din UBB vine ca urmare a studiului social întreprins de membrii organizaţiei în luna mai, având ca target studenţii din UBB.
OSUBB va acorda 49 de burse a câte 300 de ron fiecare pentru studenţii care fie sunt implicaţi constant în activităţi extracuriculare (voluntariat, conferinţe, traininguri, workshopuri naţionale şi internaţionale), fie provin din familii cu venituri mici, precum şi studenţilor cu rezultate deosebite în domeniul în care se pregătesc şi cu o situaţie şcolară strălucită.

Studenţii care aplică pentru bursele OSUBB trebuie să fie înscrişi la zi, la una din facultăţile din UBB (forma de finanţare buget sau taxă) şi să deţină un cont deschis la Raiffeisen Bank (Studentocard). Dovada îndeplinirii celor două criterii se va face printr-o adeverinţă de student, respectiv un extras de cont ataşate la dosarul de aplicaţie până pe data de 13 noiembrie 2010. Studenţii au mai multe şanse dacă ataşează la dosar şi un CV model Europass sau scrisori de recomandare (maxim 3).

Întreg procesul de acordare a burselor precum şi alte informaţii suplimentare utile sunt accesibile pe site-ul www.osubb.ro la secţiunea OSUBBurse sau la sediul OSUBB in intervalul orar 18.00-20.00 .

« Ne dorim ca iniţiativa OSUBB să devină o practică promovată de toate organismele care reprezintă studenţii, din toate universităţile din ţară. Studenţii, aşa cum ne-au confirmat în ultimul studiu, au nevoie de acest suport financiar din partea noastră. E nevoie să sprijinim educaţia tinerilor din România, cu atât mai mult în contextul economic nefavorabil cu care ne confruntăm la nivel european. Posibilităţile noastre ca reprezentanţi ai studenţilor trebuie să se lărgească, OSUBB a încercat să facă un prim pas în acest sens – e nevoie să livrăm conţinut, însă trebuie să creăm şi condiţii. » Virgil Smărăndoiu (Preşedinte OSUBB).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează