Bunicii au talent cu Repair Café Cluj

0

Ne arătăm preţuirea faţă bunicii noştri şi îi invităm să ne împărtăşească talentele lor. ” Bunicii au talent ” e un eveniment tip şezătoare, se  întâmplă la Cluj sâmbătă, 11 februarie, la Bastionul Croitorilor. La această primă ediţie depănăm amintiri, învăţăm să croşetăm, să ţesem şi să pictăm. Împreună.

bunicii banner 01 (1)
De ce BUNICII AU TALENT?
Pentru că învăţăturile bunicilor noştri sunt valoroase şi de nepreţuit. Pentru că bunicii ne pot fi cei mai înţelepţi învăţători înspre dezvoltarea unui viitor sustenabil în spaţiul urban, pentru o viaţă trăită în respect faţă de natură şi cu iubire faţă de semeni.

Mulţi din ei sunt practicieni desăvârşiţi ai unor unor stiluri de viaţă suficiente şi integrate local, fără să ştie, dar cu multă chibzuinţă. Fără eforturi, în mod natural, ei au fost parte a unor comunităţi care preţuiau cooperarea, convivialitatea şi încrederea socială. Claca, şezătoarea erau obiceiuri construite în jurul acestor valori. Să îi lăsăm mai multe pe ei să ne povestească.

BUNICI INVITATI
– Buni Mia si povestea nucilor
– Buni Veta de la Vălişoara (Aiud) şi povestea botoşeilor ce călătoresc în lume
– Bunica Maria de la Poiana (Aiud) şi povestea gentuţelor tricotate pentru nepoţi
– Bunicul Val şi o viaţă povestită prin pictură
– Bunica Nadia şi andrelele

AI UN BUNIC/ O BUNICĂ TALENTAT/Ă şi ai dori să îl/o inviţi să ne spună o povaţă, să ne înveţe un lucru la care se pricepe tare bine? Sau pur şi simplu să socializeze cu alţi bunici?
Dă-ne de ştire şi scrie-ne un email la repaircafe.ro@gmail.com până joi, 9 februarie, spune-ne numele bunicului tău si meşteşugul pe care doreşte să îl împărtăşească. Dorim doar să ne asigurăm că suntem pregătiţi să îi primim cum se cuvine pe bunicii noştri.

CÂND? PENTRU CINE? UNDE?
Oameni mari şi oameni mici, bunici şi nepoţi sunt invitaţi sâmbătă, 11 februarie, orele 16.00-18.00 la Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca. Oricine e binevenit, cu sau fără bunic, cu sau fără nepot, accesul fiind GRATUIT atât pentru public cât și pentru bunicii mesteri, povestitori sau expozanti.

Seria evenimentelor BUNICII AU TALENT e iniţiată de Asociaţia Cercul Social, Repair Cafe Cluj, Casa de Cultură Permanentă, în parteneriat cu Asociaţia Părinte înFloreşti şi J’adore events.

Susţinători: Centrul de Cultură Urbană Bastionul Croitorilor, Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Parteneri Media: I Like Cluj, Institutul de Economie Sociala, România Pozitivă, Societal, StiriONG.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.