Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BRAȘOV: Un week-end al vibraţiilor!

0

Week-end-ul acesta, vibrate!festival are pregătite câteva evenimente speciale pentru iubitorii muzicii. Sâmbătă vă aşteptăm la Biserica Neagră – monument emblemă pentru Braşov – într-un concert aniversar dedicat sopranei Leontina Văduva. Duminică, vibrate!festival îşi ia rămas bun de la prietenii săi cu un concert în aer liber, în Bastionul Ţesătorilor, un concret în care muzica clasică şi jazz-ul se vor îmbina armonios.

luiza-zan

Sâmbătă, 25 iunie

ora 14.00 – Piaţa Enescu. Asociaţia Echilibru Psi vă propune un atelier de Meloterapie. Tot aici, pianina vibrate! îi aşteaptă pe cei care vor să cânte la pian, fie că sunt profesionişti sau amatori. Piaţa Enescu găzduieşte şi expoziţia out-door „Enescu”, a Muzeului Naţional George Enescu, deschisă până în 26 iunie. O altă expoziţie „Enescu”, oferită de acelaşi muzeu, este deschisă, până în 26 iunie, în Coresi Shopping Resort. Cea de-a treia expoziţie vibrate! – „Vibraţii” este găzduită, până în 26 iunie, de Ceainăria „Tipografia”.

ora 18.00 – Biserica Neagră. „Ave Leontina Văduva”. Îndrăgita soprană Leontina Văduva va oferi un concert de neuitat în monumentul emblemă al Braşovului. Un concert în care artista va aniversa cei 30 de ani de carieră pe scene internaţionale. În program: Summa / Verdi: Pieta Signior, La vita un mar d’affanni / Caccini: Ave Maria / Massennet: Ave Maria, Pardonnez-moi Dieu (din Manon) / Enescu: Present de couleur blanches / Donceanu: Tatal nostru / P. Constantinescu Două Studii în stil bizantin / Byrd Misa la 5 voci / Ravel Le bas vers l’eglise / Massennet Ave Maria. La orgă: Paul Cristian. Alături va fi Orchestra de cameră vibrate!festival. Preţul biletelor este de 20 de lei!

ora 20.00 – Piaţa Enescu. Remus Miron, un mare pasionat de muzică şi de vinyl-uri, de la Depoul de Artă Urbană, vă aşteaptă la „Vinyl evenings” – un moment de relaxare la ceas de seară, cu un ceai şi muzică bună.

Duminică, 26 iunie

Doar duminică, în Piaţa Enescu, cei interesaţi mai pot cânta la pianina vibrate!, donată de pianista Diana Ionescu şi înfrumuseţată de George Roşu, de la Depoul de Artă Urbană. Piaţa Enescu găzduieşte şi expoziţia out-door „Enescu”, a Muzeului Naţional George Enescu. O altă expoziţie „Enescu”, oferită de acelaşi muzeu, este deschisă în Coresi Shopping Resort. Cea de-a treia expoziţie vibrate! – „Vibraţii” este găzduită de Ceainăria „Tipografia”.

ora 18.00 – Bastionul Ţesătorilor (în caz de vreme nefavorabilă – Centrul Cultural Reduta). „In open Air” este titlul concertului cu care vibrate!festival îşi încheie cea de-a doua ediţie. Vlad Maistorovici (vioară), Francesco Sica (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), Pau Codina (violoncel), Colin Alexander (violoncel), Harry Cameron Penny (clarinet) şi invitata specială Luiza Zan au pregătit un program de Brahms, Vach şi jazz şi Hindemith. Preţul biletelor este de 35 de lei.

ora 20.00 – Piaţa Enescu. Remus Miron, un mare pasionat de muzică şi de vinyl-uri, de la Depoul de Artă Urbană, vă aşteaptă la „Vinyl evenings”.

api3

vibrate!festival este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi cu Depoul de Artă Urbană, parteneri fiind Primăria Braşov – proiect cofinanţat de Consiliul Local Braşov, Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect cofinanţat, şi Universitatea Transilvania Braşov.

Biletele pentru cele două concerte se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif”, de la Ceainăria „Tipografia”, Biserica Neagră (pentru concertul de sâmbătă seara) şi Bastionul Ţesătorilor (pentru concertul de duminică seara). 3 lei din preţul fiecărui bilet vor fi donaţi Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”.

Pentru noutăţi, urmăriţi-ne pe pagina noastră de internet – www.vibratefestival.ro şi pe pagina de facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.