Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BRAȘOV: Proiectului „Harta deşeurilor” – o iniţiativă deschisă tuturor locuitorilor dornici să se implice în curăţarea judeţului

0
HARTA DEȘEURILOR DIN JUDEȚUL BRAȘOV (2)

În cadrul programului USR Braşov de monitorizare și îmbunătățire a calității mediului din județ, s-a finalizat o nouă etapă a proiectului „Harta deşeurilor” – o iniţiativă deschisă tuturor locuitorilor dornici să se implice în curăţarea judeţului nostru.

Cu ajutorul localnicilor, am reușit să identificăm și să curățăm alte 4 zone poluate masiv, aflate în localitățile Râșnov, Șinca Nouă, Cața și Cristian. Simultan cu impunerea măsurilor de curățare a gunoiului, Garda de Mediu a dispus măsuri de prevenție, precum și amenzi pentru Primăriile Râșnov și Șinca Nouă.

Acestea se adaugă listei inițiale de localități controlate și amendate anterior: Codlea, Săcele, Vulcan – Colonia 1 Mai și Dumbrăvița. Alte 3 localități se află acum sub controlul Gărzii de Mediu, pentru poluare rapoartată de către locuitori: Brașov, Șercaia și Colonia Bod.

„Este îngrijorător să descoperim uriașe depozite ilegale de deșeuri, cu ocazia acestui proiect de implicare civică. În cele mai multe situații, depozitele sunt vechi de ani de zile și cunoscute Primăriilor și reprezentanților Poliției locale, care le-au tolerat prezența. În același timp, apreciem reacția rapidă a Gărzii de Mediu, care a luat imediat măsuri și a aplicat amenzi în teritoriu. Vom demara procedurile pentru organizarea unei dezbateri cu reprezentanții instituției, pentru a căuta cele mai eficiente soluții de prevenire a depozitărilor ilegale de deșeuri. Acest blocaj al funcționării corecte a instituțiilor locale publice și de control trebuie să înceteze și vrem ca USR să devină garantul corectitudinii acestora, spre binele locuitorilor și al mediului”, a declarat Ovidiu Paraschivescu, coordonatorul proiectului.

Cetățenii care doresc să se implice sau să semnaleze probleme sunt rugați să ne contacteze la brasov@usr.ro sau la telefon 0749 209 641.

1 noiembrie 2017
Uniunea Salvați Romania – filiala Brașov

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.