Brasov Heroes: invitatia catre organizaţiile şi grupurile de iniţiativă locale de a înscrie proiecte!

0

Fundaţia Comunitară Brașov lanseaza oficial invitatia catre organizaţiile şi grupurile de iniţiativă locale de a înscrie proiecte în cadrul evenimentului Braşov Heroes, până în data de 20 august 2015.

Infiintata oficial in 2015, prin efortul a 13 membri fondatori si dupa derularea unor proiecte de amploare pentru strangerea de fonduri necesare constituirii, Fundatia Comunitara Brasov isi incepe in forta activitatea prin demararea pregatirilor celei de-a doua editii a proiectului comunitar Brasov Heroes, ce urmeaza a avea loc in data de 18 Octombrie 2015.

brasov heroes
Pornind de la principiul valabil atat in viata cat si in sport, „Impreuna trecem mai usor peste obstacole”, Brasov Heroes este atat un eveniment sportiv cat si un mecanism de mobilizare de fonduri la nivel comunitar în vederea sustinerii unor cauze din comunitatea locala. Competitia sportiva aduce la start alergatori care sustin cu 50% din taxa de participare cauza cu care rezoneaza, dintre cele propuse de organizatori, mobilizandu-si in acelasi timp colegii si prietenii sa ii sustina prin donatii catre proiectul ales.
Prima editie Brasov Heroes a reusit sa aduca impreuna 13 organizatii locale, 320 de alergatori, 150 de donatori, 10 companii partenere care au strans impreuna 45.000 de lei pentru desfasurare unor proiecte de educatie, cultura, mediu si social.

Daca la prima editie, din 2014, cauzele inscrise au fost propuse exclusiv de organizatii non-guvernamentale locale, in acest an organizatorii incurajeaza si grupurile de initiativa informale sa inscrie proiecte si sa convinga brasovenii sa le sprijine in cadrul Brasov Heroes. Initiativele informale pot si grupuri de minim 3 prieteni/vecini/colegi/colaboratori care nu au o formă juridică de constituire ci se reunesc pentru un proiect specific pentru care vor strânge fonduri – ideile pot fi nenumarate, de la infrumusetarea zonei din fata blocului, la ajutorul acordat unui vecin, pana la – este nevoie doar de putina creativitate, curaj si mobilizare pentru a deveni eroii propriei comunitati.

Astfel, invitam organizatiile locale sau grupurile de initiativa sa aplice cu proiecte care au impact in comunitate si pentru care vom strange impreuna fonduri in cadrul evenimentului Brasov Heroes. Aplicatiile pot fi trimise pana cel tarziu in 20 august, ora 17.00. Formularul de aplicatie poate fi accesat la acest link. :
https://docs.google.com/forms/d/15qoNt1sCoc1m2dpreBoQFcR7gpzt3Uq_lStvoBcZzrQ/viewform

Competiţia este organizată de către Fundatia Comunitara Braşov in parteneriat cu Primăria Braşov şi Carpathian MTB Trails.

Mai multe detalii despre competiție se găsesc pe site-ul: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/

Fundaţia Comunitară Brașov

Avem viziunea de a construi în Brașov o fundație care prin activitatea sa, contribuie la o comunitate puternică, unită și generoasă, care își pune în practică ideile pentru bucuria de a trăi împreună.
Misiunea noastră este aceea de a mobiliza energia oamenilor în acte de dăruire, prin crearea unei punți de legatură între resursele locale și nevoile comunității brașovene. La nivel strategic, ne dorim să încurajăm leadershipul comunitar, să acordăm finanțări în mod transparent, câștigând încrederea donatorilor şi a comunităţii, să încurajăm filantropia și implicarea companiilor în comunitate şi să ne conectăm la nevoile comunitatii.

Fundația Comunitară Brașov este infiintata in 2015 si este a 13-a pe harta Fundațiilor Comunitare din România, fiind susținută de Asociația pentru Relații Comunitare în cadrul “Programului național de dezvoltare de fundații comunitare în România”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează