BRAȘOV: Festival de artă contemporană Art Factory 2015

0

Lansarea Festivalului de artă contemporană Art Factory 2015.

Art Factory este o inițiativă a Asociației Fără Nume, parte a proiectului curatorial itinerant Galeria Nomadă și este un eveniment ce are ca scop aducerea în conștiința socială a sorții clădirilor de patrimoniu lăsate pradă timpului și a locurilor industriale dezafectate.

Art Factory 2015
Majoritatea orașelor din România nu au o cultură a patrimoniului. Nu există o legislație care să apere casele de patrimoniu și nici un interes pentru salvarea lor, deoarece lăsarea lor în mâinile timpului se dovedește, de cele mai multe ori, o afacere foarte profitabilă.

Prin proiectul ArtFactory, încercăm să revitalizăm/reanimăm spațiile abandonate și să le redăm câteva ultime zile demne, prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca scop, dacă nu recuperarea, măcar reactivarea temporara a acestor spații pasive ce se află pe o cale sigură către dispariție.

În consecință, vom organiza prima ediție a festivalului în zona industrială abandonată a Brașovului, în cadrul căruia vom avea invitați 25 de artiști tineri ce vor realiza o serie de lucrări și instalații pentru acest eveniment. De asemenea vom organiza workshop-uri în cadrul proiectului nostru educațional Thinkering  și o serie de ateliere creative cu temă artistică susținute de membrii Asociației Fără Nume și a Clubului Ilustratorilor.

Toate aceste activități vor fi însoțite de concerte susținute de muzicieni ai avangardei românești ce vor încheia fiecare seară de festival. Evenimentul va dura 4 zile și se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august, 2015.

Pentru mai multe detalii: /www.asociatiafaranume.org

Și paginile de Facebook:https://www.facebook.com/ArtFactoryFest / https://www.facebook.com/asociatiafaranume

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează