Branzeturi pentru toate gusturile la Targul Slow Food din acest weekend la Brasov

0

Weekendul acesta se anunta favorabil cumparaturilor de calitate, pentru ca intre 26-27 mai, revine targul Slow Food “Roadele Pamantului®” din Piata Sfatului.  In cele doua zile de targ aveti ocazia sa va faceti plinul de mancare sanatoasa chiar din centrul Brasovului, intre orele 10.00-16.00.

Oferta celor 40 de producatori participanti include preparate din carne, paine, turta dulce, prajituri de casa de sezon, vin, palinca, ulei presat la rece, pastrav afumat, produse apicole si multe altele.

Daca sunteti amatori de branzeturi, in Piata Sfatului veti descoperi zeci de sortimente de branza proaspata sau tinuta la maturat pana la 36 de luni, din lapte de vaca, oaie sau de capra, cu adaos de mirodenii sau fara.  La aceasta editie a targului va stau la dispozitie nu mai putin de opt standuri cu branzeturi romanesti, italienesti si olandeze. Va veti putea bucura de un ragaz la cumparaturi, savurand un pahar cu braga sau un suc naturale de mere, o bere de ghimbir sau chiar un sprit de vara.

Pata de culoare a acestei editii o vor da traditiile maramuresene. Grupul folcloric de copii din Breb, Ocna Sugatag, acompaniati de ceterasi, vor anima atmosfera cu dansuri specifice zonei si cu strigaturi.

La standul organizatorilor puteti afla mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov. Proiectul a demarat la Brasov, in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori, educarea gustului si promovarea produselor locale, in detrimentul culturii fast food.

Targul Slow Food Roadele Pamantului® de la Brasov are loc in ultimul week-end al fiecarei luni calendaristice, in Piata Sfatului din Brasov.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează