Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BISTRITA: „Gabriela Szabo RUNFEST”

0

„Gabriela Szabo RUNFEST”, o competitie de alergare destinata tuturor pasionatilor de sport

Editia a X-a ia startul pe 9 mai, la Bistrita

Bistritenii sunt invitati sa faca sport la traditionalul concurs de alergare anual care va purta numele de „Gabriela Szabo RUNFEST”. Evenimentul a ajuns la editia a X-a si invita la start pe toti iubitorii de miscare, fie copii sau adulti, sa se bucure de o competitie in aer liber, mai ales ca participarea este gratuita.

Gabriela Szabo RUNFEST 1

„Gabriela Szabo RUNFEST” va avea loc pe 9 mai 2015, in orasul Bistrita, iar desfasurarea de forte se va petrece chiar in fata sediului Primariei, in centrul orasului. Evenimentul este organizat de Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, avand ca parteneri tehnici Fundatia PROAM Events si MPG, agentie de marketing sportiv specializata in crearea si implementarea de evenimente sportive pentru amatori, in colaborare cu Asociatia Judeteana de Atletism Bistrita-Nasaud.

 „Ii invit pe toti bistritenii, dar si pe cei din imprejurimi sa participe la acest eveniment, care a reusit sa reziste 10 ani, in pofida tuturor dificultatilor. Ma bucur ca am reusit sa facem fata acestor provocari si sa continuam sa transmitem mesajul nostru. Sportul este si trebuie sa fie un element fundamental in jurul caruia se incheaga o comunitate. Acest lucru incepe sa fie constientizat peste tot in lume. Dovada cea mai buna a acestui lucru este declararea datei de 14 aprilie ca  Zi Internationala a Sportului. Rolul nostru, in calitate de sportivi si de formatori de opinie, este de a determina opinia publica sa inteleaga importanta sportului ca stil de viata. Continuitatea acestui eveniment ne demonstreaza angajamentul comunitatii din Bistrita fata de promovarea unui mod de viata care sa aiba sportul ca element central”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului.

In ziua concursului, la ora 09:00, peste 1.200 de alergatori sunt asteptati sa ia startul pe un traseu care trece prin inima orasului si dezvaluie cateva puncte de atractie. Printre acestea amintim cladiri simbol pentru istoria si viata culturala si sociala a localitatii Bistrita: Biserica Evanghelica, cel mai reprezentativ monument de arhitectura de la inceputul Renasterii, avand cel mai inalt turn de piatra din Transilvania; Sugalete, un complex din 13 cladiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice constructii renascentiste din Transilvania; Casa Argintarului, construita spre jumatatea secolului XVI, ce poarta insemnele breslei aurarilor.

„Gabriela Szabo este un brand atat pentru judetul Bistrita-Nasaud cat si pentru Romania. Eu cred ca un semn al unei societati valoroase este nivelul ei de sanatate, iar pentru crearea unei tendinte in acest sens avem nevoie de modele. Gabriela Szabo este pentru mine un model de urmat si cred ca promovarea personalitatii ei in randul tinerilor este o sansa prin care putem construi Romania de maine”, a afirmat Emil-Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

 „Concursul „Gabriela Szabo” este un eveniment sportiv local dedicat unei mari campioane pe care Bistrita a dat-o lumii. Editiile organizate pana acum ne-au confirmat ca evenimentul este foarte apreciat iar municipalitatea isi face o datorie de onoare din sustinerea miscarii sportive, a unor competitii a caror principal  beneficiu il reprezinta faptul ca, in cele din urma, toti suntem castigatori. Organizarea acestui eveniment sportiv este expresia recunostintei si aprecierii pe care comunitatea noastra le are fata de activitatea si performantele sportive ale Gabrielei Szabo, cetatean de onoare al municipiului Bistrita”, a spus Ovidiu Cretu primarul orasului Bistrita.

Iubitorii de miscare au la dispozitie 6 curse de alergare in cadrul evenimentului „Gabriela Szabo RUNFEST”, organizate de partenerii tehnici Fundatia PROAM Events si MPG si structurate pe categorii de varsta, gen si abilitati. Traseul este construit intr-o bucla de 2 kilometri, ce va fi parcursa o data sau de mai multe ori, in functie de cursa aleasa. Astfel, pasionatii de sport cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani vor alerga pe bucla de 2 kilometri o singura data, iar cei care depasesc acest prag, insa nu au implinit 18 ani, vor parcurge aceasta distanta de doua ori. Pentru participantii cu pofta de alergare, care au peste 18 ani, sunt disponibile doua variante: 4 kilometri – 2 ture si 8 kilometri – 4 ture.

Inregistrarea concurentilor in concursul „Gabriela Szabo RUNFEST”, din 9 mai, de la Bistrita, se face exclusiv online pe pagina oficiala a RUNFEST: www.runfest.ro si se va realiza pe principiul „primul venit, primul servit”, numarul de participanti fiind limitat la 1.200 de locuri. Inscrierile sunt deschise pana in data de 6 mai 2015.

Toti participantii vor beneficia de un pachet de eveniment in care vor gasi numarul si cipul de concurs, precum si tricoul editiei a X-a aniversare a competitiei  „Gabriela Szabo RUNFEST”. La finalul cursei, fiecare concurent va primi o medalie de finisher, care atesta faptul ca a participat si a incheiat cu bine concursul. Premiile vor rasplati din plin eforturile celor mai rapizi alergatori. Astfel, cei care vor urca pe podiumul de la Bistrita al competitiei „Gabriela Szabo RUNFEST” se vor bucura de premii in bani, cupe, medalii si diplome.

In cadrul evenimentului, participantii, dar si sutinatorii lor vor avea parte de o atmosfera frumoasa, sportiva si de cateva ore bune de relaxare. Organizatorii vor oferi participantilor diferite servicii, specifice evenimentelor sportive de anvergura: cronometraj profesionist realizat cu sisteme electronice de ultima generatie, monitorizarea traseului, puncte de hidratare, dar si muzica si distractie.

Evenimentul este sprijinit de Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud, Liceul cu program sportiv Bistrita si Universitatea Babes-Bolyai, prin Facultatea de Educatie Fizica si Sport, extensia Bistrita.

Fundatia PROAM Events si MPG organizeaza si seria de competitii RUNFEST, care au loc in Bucuresti, in doua locatii atractive pentru alergarea in natura, respectiv in padurile Baneasa si Cernica. Pentru alte detalii legate de evenimentele sportive organizate de Fundatia PROAM Events si MPG, va rugam accesati: www.mpg.com.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.