Biblioteca Vie revine la Brasov intre 20-22 mai 2011

0

Asociatia de Servicii Sociale Scut, cu sprijinul Asociatiei House of Angels si Centrului Cultural Reduta, organizeaza in perioada 20-22 mai 2011 evenimentul Biblioteca Vie. Acesta se va desfasura intre orele 10 si 17 la Centrul Cultural Reduta.

Biblioteca Vie isi propune sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni. Esenta evenimentului se poate exprima prin urmatoarele cuvinte: “Intalneste-ti prejudecata!”. De multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.Cartile din Biblioteca Vie sunt persoane reale apartinand unor categorii extrem de diverse si variate despre care exista anumite prejudecati sau stereotipuri (detinut, persoana cu dizabilitati, actor, astrolog, ecologist, etc.). Ele au acceptat sa vina si sa vorbeasca celor interesati despre experientele si modul lor de viata. Cititorul ia cartea si o “citeste” timp de 30 de minute. Pe parcursul celor 3 zile de desfasurare invitam pe fiecare brasovean sa intre in contact cu oameni si experiente diferite. Va asteptam la Centrul Cutlural Reduta! Intrarea va fi libera.

In octombrie 2010 la Biblioteca Judeteana “George Baritiu” a fost pentru prima oara cand acest eveniment a fost organizat astfel incat TOTI brasovenii sa poata participa in calitate de Cititori. Rezultatele au fost peste asteptari. Peste 600 de brasoveni au participat ca si Cititori ale celor 57 de Carti, in majoritatea lor tineri care au acceptat provocarea de a se intalni fata in fata cu Cartile Vii si de a vedea intr-adevar daca acestea sunt asa cum isi inchipuiau.

Pentru alte informatii accesati site-ul www.scutbv.ro


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează