Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Benchmark Electronics România inaugurează la Universitatea Transilvania din Braşov un laborator de electronică pentru studenţii Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor

0

Investiția constă în echipamente performante, module educaţionale şi mobilier. În laborator sunt reproduse puncte de lucru asemănătoare cu cele din producție. Compania americană Benchmark Electronics este în top 10 furnizori de servicii integrate pentru clienți din industria electronică, oferind servicii globale de inginerie, soluții tehnologice integrate și servicii de fabricație (atât servicii de producție electronică (EMS), cât și servicii de prelucrări mecanice de precizie) producătorilor de echipamente originale din următoarele industrii: control industrial, aerospațial și apărare, telecomunicații, dispozitive medicale și de testare și instrumente.

Începând cu anul universitar 2018-2019 studenţii de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor vor beneficia de un nou laborator echipat la standarde tehnologice moderne pentru desfăşurarea orelor de aplicaţii practice la disciplinele din domeniul electronicii. Punctele de lucru sunt prevăzute, fiecare, cu un set complet de aparate specifice: sursă de alimentare, multimetru digital, generator de funcţii, osciloscop, sintetizator, punte RLC, frecvenţmetru, staţie de lipit şi calculator. Pe lângă echiparea tehnică, laboratorul beneficiază de dotări moderne specifice procesului didactic (ecrane, videoproiectoare), de o amenajare modernă care reproduce bancurile de lucru din zona de testare-depanare din producţie şi nu în ultimul rând laboratorul are o ambianţă tinerească.

Laboratorul inaugurat pe data de 16 octombrie 2018 este un rod al parteneriatului dintre Universitatea Transilvania din Braşov şi compania Benchmark Electronics România, parteneriat în cadrul căruia toate activităţile desfăşurate au în centru studentul, pregătirea de calitate a viitorului specialist. În domeniul dinamic al tehnologiilor electronice, industria şi mediul academic au înţeles că implicarea şi efortul comun sunt premiza ca viitorul specialist să fie bine pregătit pentru a face faţă provocărilor profesionale.”, a declarat Conf. Dr. Ing. Carmen Gerigan, Decan al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Transilvania Brașov.

Suntem o firmă care vrea să se implice în viața comunității în care activează, care înțelege care sunt nevoile actuale în diverse zone și dorește să ajute. Laboratorul este dotat cu aparatură specifică activităților de laborator în domeniul electronicii, compatibilă cu echipamente pe care le folosim la Benchmark Electronics. Scopul principal este acela de a ajuta studenții și de a le da acces la aparatură modernă, care să îi pregătească pentru a-și putea dezvolta o carieră în industria electronică. ”, a declarat Florin Onu, Director General Benchmark Electronics România.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor are peste 1500 de studenţi, dintre care peste 400 sunt în anul I la studii de Licenţă. Este singura facultate de profil electric din cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania din Braşov în care sunt pregătiţi specialişti în următoarele domenii: inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii, automatică, tehnologia informaţiei, calculatoare şi robotică.

Benchmark Electronics este un important furnizor de soluții complete de proiectare și de fabricație pentru clienți, la nivel global. Cu locații în America, Europa și Asia, Benchmark oferă în mod constant cel mai înalt nivel de servicii orientate spre piață. Benchmark Electronics România deservește piețele europene și globale pentru segmentele de control industrial, testare și măsurare și electronică medicală. Clienților li se pune la dispoziție o combinație de soluții de fabricație de înaltă tehnologie, acces la surse localizate și globale de aprovizionare cu materiale și o echipă cu o mentalitate orientată spre satisfacerea nevoilor clienților, care se angajează să optimizeze livrarea, calitatea și costurile aferente serviciilor de producție / inginerie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.