AZI: Caravana Astra Film ajunge la Blăjel

0

 Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu a ajuns la final, iar ultima destinaţie este Valea Târnavelor. Sâmbătă, 8 iunie 2013, Caravana Astra Film va proiecta două episoade din serialul Dimineţile lumii: SUA şi Senegal, urmate de un episod din mini-seria Esperanto, copiii apei. Proiecţiile marca Astra Film Junior sunt programate de la ora 10, la Căminul Cultural din satul Blăjel unde sunt aşteptaţi toţi copiii şi tinerii de pe Valea Târnavelor.

Filmul documentar Dimineţile lumii este un scurt eseu vizual care pătrunde în viaţa copiilor din lumea întreagă, urmărindu-i pas cu pas din momentul trezirii şi până la sosirea lor la şcoală. Detaliile surprinse în documentar, aparent lipsite de importanţă, sunt revelatoare pentru cei mici şi îi ajută să înţeleagă mai bine diferenţele culturale, etnice şi religioase dintre diverse ţări. Dimineţile lumii este o fereastră deschisă către lume, o călătorie magică în jurul pământului. Din mini-seria Esperanto, copiii apei, la Blăjel va fi prezentat episodul Rachid şi seceta – Maroc în care, pe fondul lipsei acute de apă din Maroc, Rachid, un băieţel de doar 10 ani, propune metode de eficientizare a întrebuinţării ei.

Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită. Proiectul Zilele Culturale ale judeţului Sibiu este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu.

 

www.astrafilm.ro
http://www.facebook.com/AstraFilmFestival
http://twitter.com/AstraFilm

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează