AZI: Caravana Astra Film ajunge la Blăjel

0

 Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu a ajuns la final, iar ultima destinaţie este Valea Târnavelor. Sâmbătă, 8 iunie 2013, Caravana Astra Film va proiecta două episoade din serialul Dimineţile lumii: SUA şi Senegal, urmate de un episod din mini-seria Esperanto, copiii apei. Proiecţiile marca Astra Film Junior sunt programate de la ora 10, la Căminul Cultural din satul Blăjel unde sunt aşteptaţi toţi copiii şi tinerii de pe Valea Târnavelor.

Filmul documentar Dimineţile lumii este un scurt eseu vizual care pătrunde în viaţa copiilor din lumea întreagă, urmărindu-i pas cu pas din momentul trezirii şi până la sosirea lor la şcoală. Detaliile surprinse în documentar, aparent lipsite de importanţă, sunt revelatoare pentru cei mici şi îi ajută să înţeleagă mai bine diferenţele culturale, etnice şi religioase dintre diverse ţări. Dimineţile lumii este o fereastră deschisă către lume, o călătorie magică în jurul pământului. Din mini-seria Esperanto, copiii apei, la Blăjel va fi prezentat episodul Rachid şi seceta – Maroc în care, pe fondul lipsei acute de apă din Maroc, Rachid, un băieţel de doar 10 ani, propune metode de eficientizare a întrebuinţării ei.

Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită. Proiectul Zilele Culturale ale judeţului Sibiu este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu.

 

www.astrafilm.ro
http://www.facebook.com/AstraFilmFestival
http://twitter.com/AstraFilm

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.