Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Audiere publică la Cluj: Putem relansa economia fără susținerea IMM-urilor și fără crearea de locuri de muncă?

0

AUDIERE PUBLICĂ PE TEMA

„PUTEM RELANSA ECONOMIA FĂRĂ SUSȚINEREA IMM-URILOR ȘI FĂRĂ CREAREA DE LOCURI DE MUNCĂ?”

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” organizează, joi, 24 noiembrie 2011, ora 11.00, în sala de conferințe a stadionului Cluj-Arena, Splaiul Independenţei, o audiere publică cu candidaţii la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca din cadrul alegerilor locale din 2012. Partenerii evenimentului sunt: Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, Liga Întreprinzătorului Român, Consiul Civic Local Cluj şi Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj.

Scopul audierii publice este de a identifica soluţii pentru relansarea economiei. „Măsurile anticriză, inițiate de guvernul Boc abia la începutul verii anului 2009 și continuate în 2010-2011 la comanda FMI – BM – Băncii Europene, au condus la dispariția a peste 300.000 firme mici și mijlocii și la disponibilizarea a 630.000 de angajați. Astfel a crescut numărul șomerilor, a celor asistați social și a evazioniștilor fiscali, rata de ocupare a forței de muncă ajungând la cel mai jos nivel (58.8%) raportat la cel normal (70%), pe care îl înregistrează Germania în această perioadă critică.” a declarat Iosif Pop, unul dintre iniţiatorii acestei audieri publice şi în acelaşi timp, membru în Consiliul Civic Local Cluj şi în grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj”.

 

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” invită membrii comunităţii clujene să participe la acest exerciţiu democratic. Cetăţenii care doresc să participe la audiere, sunt invitaţi să realizeze depoziţii (opinii) pe care să le expedieze la adresa lobbypentrucluj@gmail.com până în data 22 noiembrie, ora 17.00. Toate depoziţiile vor fi transmise şi analizate de către Comisia de Experţi. În conţinutul acestora, depozanţii trebuie să răspundă la cel puţin una dintre întrebările din motivaţia audierii, care se găseşte pe http://lobbypentrucluj.blogspot.com/. Depozanţii care doresc, pot susţine, în cadrul audierii publice, timp de trei minute, depoziţiile depuse, care nu trebuie să depăşească două pagini. Persoanele care nu au depus o depoziţie, nu vor putea să-şi exprime opinia în faţa celor prezenţi. Intrarea este liberă pentru toţi cei interesaţi.

 

La audiere vor participa şi specialişti pe diverse domenii din Cluj–Napoca, care vor forma Comisia de Experţi, preşedintele fiind Robert Rekkers – directorul general al Băncii Transilvania. Din comisie mai fac parte: Mihaela Rus – vicepreşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Adrian Coroian – vicepreşedintele Asociaţiei Patronale LIR, Mircea Miheştean – directorul executiv OTIMMC Cluj, Rareş Bogdan – directorul Realitatea TV Cluj/ Ziua de Cluj, Cristian Ioan Chifu – conf. univ. dr., decanul Facultăţii de Business, UBB şi Şomodi Florin – membru Leo Bastion Cluj-Napoca. Membrii comisiei vor însuma într-un raport final toate propunerile făcute în cadrul audierii şi vor formula concluziile acesteia. Raportul va fi prezentat public în data de 29 noiembrie. Ulterior, „Lobby pentru Cluj” şi partenerii acestui eveniment, vor semna un protocol de poziţie cu fiecare candidat la funcţia de primar, pentru ca, pe durata exercitării mandatului, partidul din care face parte să materializeze propunerile făcute în cadrul audierii.

 

Mai multe informaţii despre temă, formatul şi conţinutul depoziţiilor se găsesc pe http://lobbypentrucluj.blogspot.com/.

***

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” este format din 14 reprezentanţi ai societăţii civile din Cluj şi fac parte din diverse structuri cum ar fi asociaţii, sindicate, organizaţii studenţeşti. Organizatorii audierii publice sunt primii experţi în lobby şi advocacy certificaţi UECNCFPA, care au primit această certificare prin intermediul proiectului „Partener Activ şi Implicat”, implementat de Academiei de Advocacy din Timişoara.

 


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.