Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Audiere publică la Cluj: Putem relansa economia fără susţinerea IMM-urilor şi fără crearea de locuri de muncă?

0

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” organizează în 24 noiembrie 2011, ora 11:00, în sala de conferințe a stadionului Cluj-Arena, Splaiul Independenţei, o audiere publică ce urmărește aflarea unor soluții pentru relansarea economică prin susținerea IMM-urilor și crearea de locuri de muncă. Încorporată în tema mai vastă „Calitatea vieţii în municipiul Cluj-Napoca”, acesta este a treia audiere publică realizată de ”Lobby pentru Cluj”.

 

Ca urmare a invitației adresate publicului, la audiere vor participa candidați la funcția de primar pentru alegerile locale din 2012, reprezentanți mass-media, politicieni locali și reprezentanți ai diverselor grupuri de interese.

Audierea publică creează un cadru transparent pentru exprimarea și colectarea opiniilor și contribuie la creșterea implicării societăţii civile în procesul consultativ. Astfel, formatul audierii permite depozanților ca în 3 minute să-și susțină punctele de vedere asupra problemele IMM-urilor și cele rezultate din lipsa locurilor de muncă disponibile.

Doar persoanele care au expediat, până la data de 22 noiembrie, o opinie scrisă şi formularul de înscriere completat, în care şi-au exprimat dorinţa de a-şi prezenta verbal opinia, vor putea lua cuvântul la microfon. La eveniment sunt invitaţi toţi membrii comunităţii interesaţi de subiect. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Comisia de experţi va avea rolul de a adresa întrebări participanților și de a realiza raportul final al audierii. Comisia va fi formată din Robert Rekkers – directorul general al Băncii Transilvania şi preşedintele Comisei, Mihaela Rus – vicepreşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Adrian Coroian – vicepreşedintele Asociaţiei Patronale LIR, Mircea Miheştean – directorul executiv OTIMMC Cluj, Rareş Bogdan – directorul Realitatea TV Cluj/ Ziua de Cluj, Cristian Ioan Chifu – conf. univ. dr., decanul Facultăţii de Business, UBB și Şomodi Florin – membru Leo Bastion Cluj-Napoca.

Concluziile audierii publice vor fi structurate într-un raport alcătuit de Comisia de experți și prezentat ulterior într-o conferință de presă. Raportul va fi, de asemenea, transmis decidenților politici cu atribuții în domeniile discutate în cadrul întâlnirii.

Informaţii suplimentare se găsesc pe blogul http://lobbypentrucluj.blogspot.com/

—–

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” este format din 14 reprezentanţi ai societăţii civile din Cluj şi fac parte din diverse structuri cum ar fi asociaţii, sindicate, organizaţii studenţeşti. Organizatorii audierii publice sunt primii experţi în lobby şi advocacy certificaţi UECNCFPA, care au primit această certificare prin intermediul proiectului „Partener Activ şi Implicat”, implementat de Academiei de Advocacy din Timişoara.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.