Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atenție, joia aceasta se dezvăluie secrete la clubul de lectură „Vocea cititorului”!

0

Organizatorii clubului de lectură „Vocea cititorului” au decis ca în această săptămână să intre într-o cursă de mistere împreună cu scriitorul Mircea Eliade. De unde până unde? Tânărul Eliade, revenit în București după o călătorie în India, este invitat de o doamnă să cerceteze colecțiile și biblioteca soțului ei, doctorul Zerlendi, care a dispărut în mod subit cu mai bine de 20 de ani în urmă, cercetând la rândul lui viața doctorului Honigberger, pentru a-i scrie biografia.

vocea cititorului 3

Mai multe se vor dezvălui joi, 5 februarie, de la ora 20 în Mint Bistro. Se va citi nuvela intitulată „Secretul doctorului Honigberger” de Mircea Eliade și apoi vom discuta pe tema lecturii. Acesta e modul în care clubul de lectură se desfășoară în fiecare săptămână, ajungând acum la cea de-a 10-a ediție. Se aleg texte scurte ce pot fi citite în maxim 90 minute, nefiind nevoie ca participanții să citească povestirea înainte de întâlnire, după care se dezbat teme diverse, despre sau pornind de la textul citit. Acest eveniment a pornit la ideea Mariei Timsac împreună cu echipa campaniei Cărțile pe față, campanie inițiată și condusă de Victor Miron, clubul de lectură fiind inclus și în calendarul Capitalei Europene de Tineret – Cluj-Napoca 2015.

„Îmi place foarte mult să citesc, pentru că mă face să devin mult mai creativă și ma ajută atunci când scriu, să o fac mai bine; iar clubul de lectură mi se pare foarte interesant deoarece te ajută să-ti faci relații și să cunoști mulți oameni care au aceeași pasiune ca și tine”, spune Ruxandra Bărbat, membră a echipei Cărțile pe față. Din încercarea de a ține oamenii care vin la club conectați, s-a creat și un grup de Facebook unde se pot împărtăși păreri, curiozități, inițiative sau chiar propuneri pentru următoarele ediții

Pentru a înțelege mai bine conceptul acestui club de lectură și pentru a intra puțin în atmosfera sa plăcută, echipa campaniei Cărțile pe față a realizat un clip video pe care vă invită să-l urmăriți. Bineînțeles, dorința campaniei este ca acest tip de club de lectură să fie implementat în cât mai multe orașe din țară, iar membrii echipei sunt dispuși să-i ajute pe toți cei care doresc să preia inițiativa, așa cum s-a întâmplat în Sighet

Ne vedem joi la o lectură misterioasă?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.