Atelierul de scenarii „ONG 2020” la Universitatea de Vara Societal

0

Societal cauta ONG-isti cu viziune pentru atelierul “ONG2020”. Acesta va fi organizat in cadrul primei Universitati de Vara a retelei Societal, care va avea locla Miercurea Ciuc, in perioada 22 – 26 august 2012.

Termenul de inscriere este 1 august!

Te-ai intrebat vreodata cum vor arata ONG-urile la orizontul 2020? Dar proiectele pe care le vor realiza atunci? Care va fi rolul si marja de actiune a sectorului neguvernamental intr-o lume care, inevitabil, in urmatorii ani va trebui sa se confrunte cu fenomene de oamploare inedita, precum incalzirea globala si penuria resurselor de petrol?

Daca iti place sa fii “vizionar”, te invitam la atelierul “ONG2020”! Participantii vor utiliza o metoda inovatoare, si anume constructia participativa de scenarii, pentru a explora impreuna diferite “viitoruri posibile” pentru organizatiile lor. Si nu doar atat, dar se si filmeaza! Cele mai relevante concluzii ale atelierului vor fi folosite pentru realizarea unui scurt film documentar. Atunci, atentie…motor!

Conditiile de inscriere

La Universitateade vara, vor participa 100 de ONG-isti. Dintre acestia, 20 vor lua partela atelierul ONG 2020. Esti interesat? Scrie-ne pe adresa contact@societal.ro pana pe 1 august 2012. Mesajul tau trebuie sa contina: numele si prenumele, datele de contact, denumirea ONG-ului si functia pe care o ocupi. Totodata, trimite-ne un scurt “scenariu” (maxim 1 pagina) privind evolutia ONG-ului tau la orizontul 2020. Vom selecta  participantii pe baza acestui exercitiu de imaginatie.

Toate costurile de transport, cazare si masa sunt asigurate prin proiectul Societal.

Principiul nediscriminarii reprezinta un pilon important pentru proiectul Societal. Ca urmare, selectarea participantilor la atelier se va realiza indiferent de rasa, religia, apartenenta etnica, sexul, varsta, orientarea sexuala, dizabilitatile sau statutul social al candidatilor.

Afla care este Programul „ONG 2020”.

Societal (sau „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”) este un proiect realizat de Asociatia REPER21, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează