Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelierul de scenarii „ONG 2020” la Universitatea de Vara Societal

0

Societal cauta ONG-isti cu viziune pentru atelierul “ONG2020”. Acesta va fi organizat in cadrul primei Universitati de Vara a retelei Societal, care va avea locla Miercurea Ciuc, in perioada 22 – 26 august 2012.

Termenul de inscriere este 1 august!

Te-ai intrebat vreodata cum vor arata ONG-urile la orizontul 2020? Dar proiectele pe care le vor realiza atunci? Care va fi rolul si marja de actiune a sectorului neguvernamental intr-o lume care, inevitabil, in urmatorii ani va trebui sa se confrunte cu fenomene de oamploare inedita, precum incalzirea globala si penuria resurselor de petrol?

Daca iti place sa fii “vizionar”, te invitam la atelierul “ONG2020”! Participantii vor utiliza o metoda inovatoare, si anume constructia participativa de scenarii, pentru a explora impreuna diferite “viitoruri posibile” pentru organizatiile lor. Si nu doar atat, dar se si filmeaza! Cele mai relevante concluzii ale atelierului vor fi folosite pentru realizarea unui scurt film documentar. Atunci, atentie…motor!

Conditiile de inscriere

La Universitateade vara, vor participa 100 de ONG-isti. Dintre acestia, 20 vor lua partela atelierul ONG 2020. Esti interesat? Scrie-ne pe adresa contact@societal.ro pana pe 1 august 2012. Mesajul tau trebuie sa contina: numele si prenumele, datele de contact, denumirea ONG-ului si functia pe care o ocupi. Totodata, trimite-ne un scurt “scenariu” (maxim 1 pagina) privind evolutia ONG-ului tau la orizontul 2020. Vom selecta  participantii pe baza acestui exercitiu de imaginatie.

Toate costurile de transport, cazare si masa sunt asigurate prin proiectul Societal.

Principiul nediscriminarii reprezinta un pilon important pentru proiectul Societal. Ca urmare, selectarea participantilor la atelier se va realiza indiferent de rasa, religia, apartenenta etnica, sexul, varsta, orientarea sexuala, dizabilitatile sau statutul social al candidatilor.

Afla care este Programul „ONG 2020”.

Societal (sau „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”) este un proiect realizat de Asociatia REPER21, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.