Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Atelierul de meşteşuguri” aduce artizanatul autentic la Agraria

0

În perioada 25 – 28 aprilie 2013, meşterii populari din Atelierul de meşteşuguri* vor expune obiecte de artizanat autentic la târgul Agraria din Cluj – Napoca. Ouăle încondeiate, carpetele, merindarele, portul popular şi podoabele îi vor aştepta pe iubitorii artei populare între orele 10:00 – 18:00, în pavilionul B al complexului Expo Transilvania (str. Aurel Vlaicu F.N.).

Meşteşugarii expozanţi sunt beneficiari proiectului încă de anul trecut când au participat la cursuri de ţesătorie manuală, iar cei mai mulţi dintre ei urmează acum cursurile de antreprenoriat organizate în etapa a doua a proiectului “Atelierul de meşteşuguri”.covoras traditional

Artizanii vor aduce în faţa cumpărătorilor clujeni obiectele de artizanat lucrate cu migală şi măiestrie din materiale naturale, după modele tradiţionale. În acelaşi timp, vor avea şansa să testeze în practică cunoştinţele de marketing şi vânzări dobândite la cursuri şi să capete astfel noi experienţe care îi vor ajuta să-şi îmbunătăţească abilităţile de negustori.

„Atelierul de meşteşuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest. Proiectul este finanţat din fonduri europene prin POSDRU şi este implementat cu sprijinul Asociaţiei pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L.

Ȋn ultima etapă a proiectului, derulată în perioada aprilie 2013 – martie 2014, beneficiarii se vor putea înscrie în asociaţiile profesionale nou – create şi pe platforma online Târgul de la sat, care va fi lansată în curând. Li se pot alătura meşteşugarii care nu au participat până acum la proiect, însă îşi doresc să se promoveze.

VCostum popular din Banatom stimula dezvoltarea artei tradiţionale prin înfiinţarea unei reţele de colaborare cu pensiuni turistice, unde artizanii vor putea expune şi vinde obiectele realizate. Totodată, vom sprijini meşterii prin intermediul «Centrului de informare şi consiliere» care va fi deschis în mai 2013 la Cluj Napoca.

Fundaţia World Vision România desfăşoară „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică  prin care promovăm investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează dezvoltarea comunităţilor rurale pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.