Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ASTRA FILM FESTIVAL 2013, FESTIVALUL ANULUI ÎN ROMÂNIA

0

Luni, 24 martie 2014, în cadrul celei de-a XIV – a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, Festivalul Internaţional de Film de la Sibiu – Astra Film Festival a primit Marele Premiu la secţiunea „Proiecte culturale şi festivaluri”. 

Gala RRC

Ediţia premiată, care s-a desfăşurat în octombrie 2013 la Sibiu, a fost una aniversară. În cei peste 20 de ani de existenţă, Astra Film Festival a devenit un puternic brand cultural local şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film non-ficţional din Europa. Astfel, AFF a pus Sibiul pe harta cinematografiei internaţionale şi a asigurat oraşului statutul de punct de întâlnire între oameni şi cultură.

Motivația juriului în alegerea festivalului câștigător a fost determinată de amploarea națională și internațională a Astra Film Festival, de numărul record de documentare românești și străine care au oferit publicului prilejul de a avea o imagine cât mai clară asupra realităților contemporane de pe tot mapamondul și de reușita festivalului de a face din orașul Sibiu casa filmului documentar din România.

”Sunt onorat pentru nominalizare și pentru premiul acordat. Aș vrea să fac o scurtă mărturisire legată de finanțările festivalurilor pornind de la începuturile din 1993, atunci când am îndrăznit să bat la ușa oficialităților vremii. Bineînțeles, am fost dat afară, dar înainte de asta am fost întrebat dacă știu cât costă un metru de asfalt. Nu am renunțat la proiect, am continuat, însă acum, când mă gândesc la toate lucrurile minunate care s-au petrecut de-a lungul celor 20 de ani și dacă le-aș putea transforma în metri de asfalt, sunt sigur că ar fi rezolvată problema autostrăzilor din România. În urmă cu câteva zile am fost înștiințați că Astra Film Festival a fost exclus din Agenda Culturală a Sibiului în acest an, fiind înlocuit de Festivalul Mustului, Obor Fest sau Reuniunea Trupelor. Ediţia din 2014 este în pericol dacă nu primeşte fonduri de la Primăria Sibiului.”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Astra Film Festival a fost inclus de curând şi în „Top 100 de nume din România care mişcă ţara cu puterea ideilor sau a faptelor” realizat de revista Foreign Policy România, un clasament care îşi propune să evidenţieze anual numele românilor care mişcă ţara în direcţii bune sau proiecte remarcabile, susţinute prin muncă şi pasiune.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.