Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aspen Ideas, un eveniment organizat de Institutul Aspen România / Sibiu, 9-11 iunie

0

Institutul Aspen România organizează în perioada 9-11 iunie, la Sibiu, prima ediție a Aspen Ideas, în parteneriat cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Aspen Ideas face parte din seria de evenimente organizate de Institutul Aspen România, la împlinirea a zece ani de activitate.

Aspen Ideas_Vizual media

Aspen Ideas este un eveniment dedicat explorării ideilor inovatoare și proceselor transformatoare care modelează societatea contemporană. Centrul atenției este atât creșterea calității vieții, cât și sustenabilitatea de mediu, comunitară și civică a modelelor de societate și business emergente.

Conceptul unui festival de idei face parte dintre cele mai provocatoare abordări dezvoltate de Institutul Aspen US, împreună cu revista The Atlantic. Prin discuții efervescente, evenimentul depășește logica unei conferințe și devine, pentru trei zile, la Sibiu, o imersiune în idei și soluții. Experiența de pe scena se continuă și în afara ei. Organizatorii provoacă participanții să exploreze arii care nu le sunt familiare, dar care le influențează existența, modul în care muncesc și modul în care viața lor e pe cale să se schimbe.

Pentru Sibiu, Aspen România propune o fuziune dintre metodologia testată de festivalul din Colorado în ultimii 10 ani de Aspen Ideas Festival și un alt produs intelectual al Institutului Aspen Action Forum. Această componentă este dedicată ideilor aplicate de tineri lideri din rețeaua internațională Aspen în proiecte de business, comunitare sau sociale cu impact transformator.

Festivalul Aspen Ideas de la Sibiu servește ca o intersecție între patru dimensiuni de dezbatere. Acestea au fost alese dintre cele care au atât potențial inovativ ridicat, cât și perspectiva de a genera schimbări durabile în România și regiune, în materie de calitatea vieții, a guvernanței și a modului în care se generează prosperitate. Festivalul aduce în fața publicului lideri de idei, experți internaționali, membri ai rețelei Aspen implicați în artă și cultură, industrii creative, medicină și stil de viață, activiști din societatea civilă, reprezentanți din mediul academic, și exploratori ai unor tehnologii transformatoare atât pentru business, cât și pentru soluții democratice într-o lume conectată.

Printre speakerii confirmați la Aspen Ideas se numără: Mehdi Aminian, fondator și coordonator, Roots Revival Romania; Meelika Hirmo, director comunicare și relații publice, Let’s do it! World; Caroline Fernolend, vicepreşedinte, Fundaţia Mihai Eminescu Trust; Diana Mangalagiu, profesor, Institutul pentru schimbări climatice, Universitatea Oxford Centrul pentru mediu; Joseph V. Melillo, director, Academia de Muzică Brooklyn; Vintilă Mihăilescu, antropolog, profesor la SNSPA; Sam van der Staak, Senior Programme Manager, Wider Europe Programme; Simona Neumann, director executiv, Timișoara 2021; Lia Perjovschi, artist vizual; Ada Roseti, director de programe, Discovery Europa Centrală şi de Est; Ion Sturza, fondator și președinte, Fribourg Capital; Adina Rosetti, scriitoare; Vlad Tăuşance, designer/facilitator, Creative Fitness Studio, co-fondator People&People; Ştefan Teişanu, director executiv, Cluj-Napoca 2021, Capitală Europeană a Culturii; Matei Vișniec, dramaturg, poet și jurnalist; Rariţa Zbranca, director, Fundaţia AltArt; Sabina Ulubeanu, compozitoare; Matei Păun, Managing Partner, BAC Investment; András Kapy, co-fondator & CEO Axosuits; Larisa Petrini, Corporate Wellbeing Strategist, Health Coach, co-fondator & CEO reLife; Flavia Zant, medic specialist în genetică & embriolog clinic certificat ESHRE, Columna Medical Center.

Locația principală a evenimentului este Fabrica de Cultură, iar locațiile alternative vor fi anunțate în perioada imediat următoare. Evenimentul este organizat cu sprijinul UniCredit Bank.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:
http://www.aspeninstitute.ro/articole/aspen-ideas-sibiu Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completați formularul de înregistrare

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.