Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ASPEN DAY @ CLUJ: Economia 4.0: Competențe inovative și rolul industriilor noi 27 octombrie

0

Institutul Aspen România organizează, pe 27 octombrie, începând cu ora 8:30, evenimentul Aspen Day Cluj | City Lab Series , cu tema “Economia 4.0: Competențe inovative și rolul industriilor noi”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, cu sprijinul Liberty Technology Park și PwC. Aspen Day la Cluj face parte din seria de evenimente organizate de Institutul Aspen România la împlinirea a zece ani de activitate.

vizual_aspen-day-cluj_27-oct

Reprezentați ai instituțiilor publice centrale și locale, reprezentanți ai mediului academic, de cercetare și inovare, ai mediului de afaceri dar și experți independenți din țară și străinătate vor dezbate teme precum economia creativă, competențe asociate economiei digitale, dezvoltare teritorială inteligentă, rolul sectorului de inovare inovare în conectarea comunităților locale și globale la noile modele de dezvoltare, precum și impactul noilor modele de cercetare, inovare și business în industriile creative asupra dezvoltării comunităților locale, competitivității economiei românești în ansamblu și în particular asupra creșterii exporturilor românești cu valoare adăugată ridicată.

Printre speakerii și moderatorii confirmați la evenimentul Aspen Day Cluj se numără: Prof. dr. Ioan Bolovan, Prorector, Universitatea Babeș-Bolyai; Emil Boc, Primar, Municipiul Cluj-Napoca; Mircea Geoană, Președinte, Institutul Aspen România; Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice; Adrian Curaj, Înaltul Reprezentant al Primului Ministru pentru dezvoltarea ecosistemului bazat pe știință, inovație și antreprenoriat; Ion Sturza, Fondator și Președinte al Board-ului “Fribourg Capital”, Membru al Board-ului Aspen România; Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România; Cornel Ban, Assistant Professor, The Frederick S. Pardee School for Global Studies, Boston University; Prof. dr. Dan Chiribucă, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai; Noemi Salanțiu, Co-fondator EdgeRyders, Cluj, Aspen Fellow; Roxana Voicu-Dorobanțu, Conf.univ.dr., Academia de Științe Economice, București, Aspen Fellow; Catrinel Frătean, Fondator Fotocolaj.ro, Aspen Fellow; Bogdan Herea Buzatu, CEO Pitech + Plus, ClujIT Cluster; Levente Szabó, Co-fondator & CEO, Halcyon Mobile, Cluj Liberty Park ; Andrei Roth, General Manager, Recognos Romania, Aspen Fellow; Narcisa Pop, Realizator Digi 24 Cluj-Napoca.

Locațiile evenimentului sunt Universitatea Babeș-Bolyai, Aula Magna și Liberty Technology Park, Sala Atlantic.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:

http://www.aspeninstitute.ro/evenimente/aspen-day-cluj-city-lab-series

Despre Institutul Aspen România

Aspen România, organizatorul Bucharest Forum, este o asociaţie apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relaţii interpersonale între diverse sectoare de activitate.

În cadrul meselor rotunde, discuţiile sunt deschise de alocuţiunile susţinute de experți invitaţi și sunt facilitate de moderatori cu experienţă. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanţii la reflecţie asupra subiectelor de discuţie ale conferinţei.

Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice sau Shashi Tharoor.

Despre Aspen City Lab

Aspen City Lab își propune să extindă platforma de dezbatere a politicilor și proceselor de planificare urbană în România, cu accent pe strategiile de urbanizare, economia urbană, securitate urbană, reziliență economică și socială, comunități urbane și calitatea vieții.

Temele de interes pentru program includ: modele contemporane în sectorul imobiliar, infrastructură și transport sustenabil, eficiența energetică, managementul spațiilor verzi, orașe creative și identitate culturală ubană, rolul educației și migrației, globalizare urbană și tehnologie. Platforma este dedicată liderilor emergenți în planificare urbană, finanțare, transport și energie, sănătate publică, artă și cultură, integrare socială precum și organizațiilor non – guvernamentale cu activități în domeniu, precum și decidenților, industriei, cercetătorilor și economiștilor.

Interacțiunea dintre autorități, societatea civilă și comunitățile locale pe de o parte și mediul de afaceri și consumatori, pe de altă parte are impact asupra nivelului de sustenabilitate și incluziune al economiilor actuale. Contextul demografic, evoluția pieței forței de muncă și a sectorului educațional, dar și a cadrului științific și tehnologic sunt variabile – cheie care pot extinde perspectivele de dezvoltare teritorială inteligentă într-un climat din ce în ce mai globalizat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.