Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Edu for All demarează proiectul „Învăț pentru viață”

0

Proiectul „Învăț pentru viață!” inițiat de Asociația Edu For All, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Colegiul de Științe „Grigore Antipa”, Rețeaua de Sprijin Comunitar-CAN Brașov și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret, își propune să formeze și să dezvolte abilități de comunicare, interrelaționare, de lucru în echipă, să conștientizeze maximum 100 de tineri de liceu cu privire la dreptul de a alege ceea ce să învețe în context nonformal și totodată, responsabilizarea acestora cu privire la actul învățării, pornind de la identificarea pasiunilor, a activităților care îi motivează și îi sprijină în dezvoltarea lor personală și profesională.

Sâmbătă, 28 septembrie 2013 a fost prima zi de activități care au avut loc în comuna Sânpetru. Pe parcursul zilei cei 85 de elevi ai Colegiului de Știinte “Grigore Antipa” au participat la jocuri de comunicare și de echipă, au făcut cunoștință cu persoane resursă din cadrul proiectului, au fost informați despre atelierele pe care și le pot alege în decursul lunii octombrie și au discutat despre nevoile lor, despre idei și soluții pentru aducerea educației nonformale mai aproape de cea formală cu care au contact zi de zi în instituția de învățământ.

Unde?

Proiectul desfășurat sub formă pilot se adresează unui număr de maximum 100 de elevi ai Colegiului de Științe „Grigore Antipa” Brașov- instituție parteneră în realizarea activităților proiectului „Învăț pentru viață!”. Ativitățile de câte o oră pe săptămâna se vor realiza vineri după terminarea programului, în spațiul CS „Grigore Antipa”, în luna octombrie, pe parcursul a 4 săptămâni, câte o oră în fiecare zi de vineri.

Cu cine?

Ținerii au vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani și sunt elevi ai claselor a 9 a, a 10 a și a 11 a, pentru a se putea realiză transferul de cunoștințe între generații, a intensifica interrelationarea și crearea punților de comunicare între generații.

Ce se urmărește prin proiectul „Învăț pentru viață”?

Prin intermediul acestui proiect, răspundem nevoii tinerilor de formare, îi încurajăm să propună activități prin care să se realizeze învățarea nonformală, astfel încât să-și asume actul și responsabilitatea învățării, să propună ceea ce doresc să învețe, să răspundă nevoii lor personale și profesionale de formare, pentru a-și putea identifica pasiunile și a-și dezvolta abilități necesare în demersul lor profesional. Prin urmare, elevii vor putea opta pentru diverse ateliere, din domenii diferite printre care: teatru, socio-drama, reciclare creativă cu materiale textive, prim-ajutor, public speaking, abordarea conflictelor interpersonale, masaj, socio-drama, dansuri populare, jocuri de societate, dezvoltare personală etc.

Cât costă?

Costurile participării în cadrul acestui proiect sunt 0 (zero) lei, fiind un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Brașov.

www.eduforall.ro; www.facebook.com/invatpentruviata

Afis Invat pentru viata

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.