Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Charity Works România în parteneriat cu Fundația Vodafone inaugurează Centrul de Asistență și Tratament al Distroficilor Muscular din România

2

·   La Vâlcele, Județul Covasna, Asociatia Charity Works si Fundatia Vodafone deschid Centrul de Asistenta și Tratament al Asociației Distroficilor Muscular din România.

·  Peste 100 de angajați Vodafone au participat ca voluntari la renovarea Centrului de Asistență și Tratament de la Vâlcele, Covasna in decursul acestui an Fundatia Vodafone Romania doneaza 34.000 Euro pentru renovarea Centrului

Miercuri, 2 noiembrie 2011, la Vâlcele, județul Covasna, la 25 de km de Brașov, Asociația Charity Works si Fundatia Vodafone Romania au inaugurat Centrul de Asistență și Tratament al Asociației Distroficilor Muscular din România.

Cei 1000 de membri ai Asociației Distroficilor Muscular din România au de acum condiții decente de cazare și asistență, grupuri sanitare adaptate nevoilor lor precum și alte echipamente necesare pentru pacienții cu distrofie musculară.

De asemenea, Centrul de Asistență și Tratament de la Vâlcele dispune de condițiile necesare pentru ca persoanele afectate de această boală să beneficieze de condiții decente de recuperare: masaj, fizioterapie si kinetoterapie. Centrul va sluji drept loc de cazare pentru părinții și personalul ajutător care îi însoțește pe bolnavi pe perioada recuperării, va găzduii  un club social pentru pacienți și pentru membrii asociației, un loc în care copiii care suferă de această boală să poată să aibă acces la jocuri educaționale, la o mini-bibliotecă, iar tinerii și adulții la cursuri de formare profesională și reintegrare în societate.

Durata renovarii Centrului a fost 5 luni, perioada in care peste 100 de angajati Vodafone au participat ca voluntari la renovarea Centrului. Timp de 7 zile, între 13 mai și 17 iunie si între 22 si 23 septembrie, ajutați de specialiști în construcții, voluntarii Vodafone au deschis proiectul de la Vâlcele prin desfacerea pardoselilor (lemn, gresie etc.) şi a umpluturii de sub pardoseli, demontarea uşilor din lemn, desfacerea tencuielii afectată de igrasie, refacerea umpluturii de sub pardoseli, iar ulterior, au ajutat la curățenia generală.

Centrul de Asistență și Tratament al Asociației Distroficilor Muscular din România are acum o suprafată utilă de 225 mp, având începând de miercuri, 2 noiembrie,  o capacitate de 12 paturi, 2 dormitoare, 3 grupuri sanitare, 1 birou, 1 bucătărie, 1 sală de lectură şi atelier de creație.

Despre Asociația Charity Works

Asociația Charity Works, sub sloganul „Remakable Projects for Remarkable People”, construiește parteneriate  sustenabile intre donatori și organizații non-guvernamentale din România. Charity Works este o organizație non-guvernamentala care lucrează în parteneriat cu alte ONG pentru dezvoltarea de strategii organizaționale și de atragere de fonduri de la donatori din România, UE și USA.

Despre Fundația Vodafone România

Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundației Vodafone România este finanțată de către Vodafone România S.A., printr-un buget anual. În plus, angajații Vodafone România contribuie voluntar, prin donații lunare din salariu, la care se adaugă donații anuale din partea Fundației Grupului Vodafone. De la înființarea sa, în urmă cu 12 ani, Fundația Vodafone România a investit peste 8,5 milioane de Euro, în sute de programe sociale. 
Despre Asociația Distroficilor Muscular din România (ADMR)

ADMR este asociație națională de persoane cu handicap neuromuscular care numără în rândurile sale peste 1000 de membri afectați.

ADMR organizează, în colaborare cu asociații similare din străinătate, îndeosebi în timpul verii, programe pentru copii, tineri, adulți. Acestea constau în terapii ocupaționale, programe educaționale, exerciții de recuperare,  etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.