Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația ABC-ul Nutriției a organizat la Bran în perioada 22-25 iunie 2017 tabăra de nutriție și sport

0

Asociația ABC-ul Nutriției a organizat la Bran în perioada 22-25 iunie 2017 tabăra de nutriție și sport – Prima Vacanță din Vacanța Mare.

Timp de 4 zile, departe de agitația citadină, 10 familii (părinți și copii) au deprins atitudini și obiceiuri sănătoase cu privire la alimentație și stil de viață. Participanții au gătit, au degustat alimente noi, au încercat și au devenit mai curioși.

IMG_6517

Mai mult, echipa ABC-ul Nutriției, formată din tehnicieni nutriționiști, traineri și psihoterapeuți, a facilitat o serie de workshopuri cu privire la strânsa legătură dintre emoții, mâncare și starea noastră de bine. Părinții au beneficiat de consiliere pentru a gestiona cât mai bine relația cu cei mici cu privire la starea lor de sănătate și cum o pot menține prin nutriție și sport.

Copiii, de la 4 la 13 ani, au gătit, au râs, au dansat, au cântat, au jucat tenis, au alergat, au îmbrățișat vechile jocuri ale copilăriei într-un cadru natural, deosebit de frumos și de primitor, făcând ”o baie de natură”.

La finalul celor 4 zile intense, cu toții au promis să împărtășească cu familia și cu apropiații lucrurile noi învățate despre pașii simpli pe care trebuie să îi urmăm pentru o bună stare de sănătate.

”Această tabără,  unică prin conceptul ei (de a pune atât părinții, cât și copiii, împreună într-un context de învățare experiențială prin prepararea tuturor meselor din cele 4 zile) s-a dovedit provocatoare atât pentru participanți, cât și pentru noi, organizatorii. Noi a trebuit să fim în permanență capabili și atenți să stimulăm curiozitatea celor mici și să trecem peste barierele și limitările impuse de adulți lor înșiși și nu numai. Frica de nou, de a încerca un gust pe care nu l-ai simțit niciodată, s-au dovedit a fi rezistente, dar nu suficient. Am reușit cu fiecare familie să îi facem mai deschiși, cu ceva mai mult curaj și determinare în a încerca combinații alimentare noi, senzații de gust diferite și rețete sănătoase. Noi suntem mulțumiți de parcursul și rezultatele taberei și abia așteptăm următoarea ediție, care va fi cel mai probabil la început de septembrie. Tabăra aceasta nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Fundației Seeding Knowledge și a sponsorilor: Solaris – Belșug din Natură, Aqua Carpatica, Sloop și Ecokult. Tuturor le mulțumim din suflet!” Iulia Manole, Director Asociația ABC-ul Nutriției.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la contact@abcnutritiei.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.