Articole petru revista Migrant in Romania. Concurs cu premii!

1

Institutul Intercultural Timişoara anunţă un concurs cu premii pentru contribuţii la revista Migrant în România. Articolele trebuie să fie relevante pentru problematica integrării cetăţenilor din ţări ne-membre UE care locuiesc în România, să aibă între 3000 şi 10000 de caractere şi să fie redactate în limbile română, franceză, engleză sau spaniolă. Sunt acceptate texte ce descriu cazuri individuale, comunităţi, organizaţii, activităţi, interviuri sau mărturii personale, precum şi alte tipuri de texte. Textele trebuie transmise de către autori, aceştia asumându-şi întreaga responsabilitate pentru conţinutul transmis.

migrantAutorii păstrează în totalitate drepturile asupra textului transmis, prin transmiterea lui permiţând însă Institutului Intercultural Timişoara să îl publice în revista Migrant în România şi pe site-ul www.migrant.ro Autorii trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani şi să aibă o formă de şedere legală în România, indiferent de cetăţenie. Transmiterea articolelor se va face exclusiv în format electronic (.rtf, .txt, .doc, .docx, .odt) până la data de 2 decembrie 2009 (faza 1) şi 21 decembrie 2009 (faza 2), pe adresa romina.matei(arond) intercultural. ro sau prin postare la secţiunea Contribuiţii la revista de pe Forumul www.migrant.ro

Pentru fiecare fază, Comitetul de Redacţie al revistei va desemna un câştigător. Acesta va fi invitat să participe la o vizită de studiu şi la un eveniment internaţional la Marsilia, Franţa, în luna februarie 2010, unde va avea ocazia să întâlnească persoane preocupate de problematica integrării, toate costurile şi eventual serviciile de interpretare fiind asigurate de Institutul Intercultural Timişoara. Institutul Intercultural Timişoara îşi rezervă dreptul de a publica în revistă şi pe site-ul www.migrant.ro oricare dintre textele propuse.

Revista Migrant în România va fi lansată în luna noiembrie 2009 şi va fi publicată în parteneriat de Institutul Intercultural Timişoara, Asociaţia Cultura Păcii, Asociaţia Divers Etica şi Organizaţia Femeilor Refugiate din România.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.