Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aproape 200 de persoane au mărșăluit prin centrul Brașovului sâmbătă, de Ziua Mondială a Mersului pe Jos

0

Ziua Mondială a Mersului pe Jos la Brașov

Aproape 200 de persoane au mărșăluit prin centrul Brașovului sâmbătă, de Ziua Mondială a Mersului pe Jos. Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov a organizat cu această ocazie Campania de prevenție și conștientizare “Mergem sănătoși!”, invitându-i pe brașoveni, indiferent de vârstă și condiție fizică, la o plimbare de 3 kilometri prin cel mai frumos oraș din România. Traseul a pornit din Piața Unirii, pe Aleea de sub Tâmpa, Bulevardul Republicii și s-a încheiat la Biserica Neagră.

Vremea frumoasă i-a scos pe oameni din casă, cu mic cu mare, cu copii și căței, bucuroși să facă mișcare în natură. Unii dintre ei au aflat de pe rețelele de socializare, alții de la prieteni care i-au chemat să se alăture campaniei.

unnamed

Mihaela Gabor Naidin, director de marketing Clinicco Brașov: ”Ne bucurăm că am reușit să marcăm pentru prima dată la Brașov Ziua Mondială a Mersului pe Jos și ne dorim ca la următoarele ediții să avem și mai mulți participanți și susținători ai proiectului, ocazie cu care lansez tuturor provocarea de a ne propune trasee cât mai îndrăznețe cu obiective interesante. Dacă anul acesta am reușit să parcurgem împreună 3 kilometri, anul viitor ne dorim să depășim 6 kilometri.”

Anca Mandache, medic chirurg cardiovascular la Clinicco, s-a alăturat, împreună cu familia, plimbării și a vorbit despre beneficiile mersului pe jos: „o viață activă este o viață ferită de obezitate și riscurile asociate acesteia, între care se numără și cel cardiovascular. Mersul pe jos este la îndemâna oricui, chiar și a persoanelor care nu beneficiază de o condiție fizică bună, se poate practica împreună cu alții, ajută la socializare, fiind extrem de agreabil, previne bolile cardiovasculare, dar nu numai, diminuează stresul, îmbunătățește calitatea somnului, contribuie la sănătatea oaselor.”

Prin această campanie, Clinicco a dorit să atragă atenția asupra faptului că mersul pe jos este metoda cea mai simplă, sigură și ieftină de a contribui o sănătate bună.

Mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.