Apa termala, romanii, banii si Europa!

1

Europa investeşte bani în vestigiile romane de pe teritoriul românesc! Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva face parte dintr-un proiect internaţional privind promovarea moştenirii romane, finanţat de UE.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Institutul Multimedia Româno-Elveţian sunt parteneri în cadrul proiectului South-East Archeritage privind promovarea vestigiilor istorice din timpul Imperiului Roman, aflate în prezent pe teritoriul Italiei, României, Federaţiei Ruse şi Tunisiei.

Planurile de promovare sunt legate de apa termală, în special. În cadrul proiectului, atunci când se va vorbi despre Hunedoara, se va aduce vorba, foarte des, de băile romane de la Geoagiu şi Călan, dar şi de capitala provinciei romane Dacia, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, scrie evz.ro

PS: Multumim Oana Petria!

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Institutul Multimedia Româno-Elveţian cred că au făcut primul pas în proiectul ăsta prin expoziţia pilot „De la primele scriei până la multimedia”. Inovaţia consta în prezentarea adreselor/surselor de unde se puteau obţine informaţii despre exponate prin QR codes.

Comentează