Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajatii Holcim Romania din Turda au renovat spatiul de joaca de la gradinita Sfanta Maria din oras

0

Campania de voluntariat initiata de Holcim Romania „Impreuna pentru comunitate” a ajuns la Turda, unde angajatii de la Statia de Macinare si Terminalul de Ciment Holcim din oras si-au unit fortele pentru a reabilita spatiul de joaca al copiilor de la gradinita Sfanta Maria. Actiunea s-a concretizat in pregatirea unui spatiu mai modern si mai curat pentru copii, cu echipamente de joaca reconditionate si cu un spatiu verde mai bogat si mai frumos.

La actiune au participat 47 de angajati de la unitatea de productie Holcim din Turda care intr-o zi au oferit copiilor un spatiu nou dedicat activitatilor in aer liber. Primul pas a fost curatarea curtii gradinitei de plantele crescute necontrolat si de copacii deteriorati de furtunile din ultimele saptamani. Voluntarii au tuns iarba, au plantat flori in jardiniere, au vopsit bordurile si gardurile si au reconditionat echipamentele de joaca existente. Ei au montat si echipamente noi, o casuta cu tobogane, leagane, balansoare si bancute.

Spatiul de joaca a fost delimitat cu arbusti tuia in zona de gard care desparte gradinita de o zona defavorizata a cartierului, astfel incat copiii sa se bucure de un spatiu protejat si intim. Pentru a finaliza toate activitatile intr-o singura zi, terenul a fost pregatit tot de catre angajatii Holcim in saptamanile anterioare actiunii de voluntariat.

„Anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim este o ocazie pentru a ne arata recunostinta fata de oamenii care ne-au fost aproape de-a lungul timpului. De aceea ne-am dorit ca toate actiunile de voluntariat initiate de noi sa fie cu adevarat de ajutor pentru fiecare comunitate in parte. La Turda, am ales sa aducem un zambet pe chipurile copiilor de la centrul de la gradinita Sfanta Maria si credem ca am reusit acest lucru. Acum peste 300 de copii se vor duce la gradinita mai veseli si vor petrece mai mult timp in aer liber”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

„Avem o traditie in sprijinirea diferitelor actiuni de implicare sociala pentru membrii comunitatii orasului Turda asa ca aceasta campanie de voluntariat a fost ocazia perfecta pentru a investiga ce alte nevoi si dorinte putem indeplini. Am aflat despre gradinita Sfanta Maria si am venit ca intotdeauna cu inima deschisa pentru a face un bine copiilor de aici”, a declarat Alina Sorostineanu, Manager Operatiuni la Statia de Macinare si Terminalul de Ciment de la Turda.

Actiunea de reabilitare face parte din campania de responsabilitate sociala „Impreuna pentru comunitate”, initiata in anul 2012 de Holcim Romania. Campania este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si de aniversarea a 15 ani de activitate in Romania. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Acesta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lista completa a actiunilor de voluntariat derulate de angajatii Holcim Romania, precum si informatii detaliate despre ce se va intampla in fiecare locatie gasiti la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html .

~~~

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 18 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.100 angajati. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei la www.holcim.ro

In 2012, Grupul Holcim sarbatoreste 100 de ani de putere, performanta, pasiune si totodata 15 ani de activitate sustinuta in Romania, cu rezultate notabile in industria constructiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.