Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajaţii GSK din Braşov, voluntari în folosul comunităţii locale

0

Peste 210 de angajați ai fabricii GlaxoSmithKline (GSK) România din Brașov au participat luni, 24 septembrie, la o serie de activități incluse în ”GSK Orange Day”, evenimentul anual de voluntariat prin care reprezentanții companiei sprijină comunitățile locale.

Anul acesta, angajații din Brașov s-au împărțit în mai multe echipe pentru a ajuta cât mai multe persoane aflate în situații dificile.

Astfel, o echipă formată din 60 de angajați ai fabricii GSK din Brașov s-a implicat în acțiuni de grădinărit și ecologizare a curții exterioare de la Spitalul de Copii din Brașov și totodată de înfrumusețare prin pictură a pereților interiori ai unității de primiri urgențe. În paralel, alți 30 de angajații au decupat colaje cu tema anotimpurile anului, cu care personalul spitalului vor înveseli holurile secțiilor. Copiii internați la Spitatul de Copii din Brașov se vor bucura în perioada următoare și de materialele donate de angajații din fabrică pentru a le face perioada spitalizării mai ușoară și mai frumoasă – cărți și creioane de colorat, cărți de povești, un televizor și un DVD player.

Voluntarii GSK au fost alături și anul acesta de Fundația HOSPICE Casa Speranței, acțiunea având deja tradiție: este pentru al 4-lea an când angajații fabricii de la Brașov crează brățări din mărgele în folosul pacienților cu boli terminale și a copiilor cu speranță limitată de viață din cadrul fundației. Obiectele realizate de angajați vor fi prezentate în cadrul unei expoziții cu vânzare organizate la sediul fabricii, iar banii obținuți din vânzarea lor vor fi donați Fundației HOSPICE Casa Speranței. Tot în beneficiul fundației, fabrica GSK din Brașov s-a alăturat campaniei naționale ”Reciclează pentru un zâmbet”. Fondurile obținute de pe urma reciclării obiectelor electrice și electrocasnice vor fi  direcționate către HOSPICE Casa Speranței.

De asemenea, o altă echipă formată din 23 de voluntari de la fabrica GSK a donat sânge în beneficiul pacienților spitalizați în unitățile sanitare din județ. În urma acestei acțiuni, s-au colectat 10 litri de sânge, iar tichetele de masă obținute, în valoare de 567 lei, au fost oferite Fundației HOSPICE Casa Speranței.

Mai mult,la fel ca la edițiile anterioare ale ”GSK Orange Day”, când voluntarii au participat la ecologizarea a numeroase parcuri și zone verzi din Brașov, și anul acesta 60 de angajați ai fabricii din Brașov au curățat deșeurile din zona Jepilor, Iepure (Răcădău), Pantex, lac Noua și Căciula (Nouă).

 

Despre ”GSK Orange Day”

Evenimentul de voluntariat ”GSK Orange Day” a fost introdus la nivel global și în România în 2009 pentru a oferi angajaților companiei oportunitatea de a dedica o zi de lucru plătită de companie unor acțiuni de voluntariat în sprijinul comunităților defavorizate. În cadrul ediției naționale a evenimentului desfășurat anul acesta, voluntarii GSK, alături de partenerii companiei, au participat la 31 de acțiuni menite să îmbunătățească viața de zi cu zi a 1400 de copii și adulți din 18 localități din întreaga țară. 

GlaxoSmithKline –  una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.