Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajatii Europharm Distributie sunt pe santier

0

Angajatii Europharm Distributie se intorc pentru al doilea an consecutiv pe santierele Habitat pentru Umanitate

Angajatii Europharm Distributie fac si anul acesta munca voluntara in folosul familiilor din Romania care locuiesc in conditii improprii. Astfel, Habitat pentru Umanitate si Europharm Distributie vor derula, pentru al treilea an consecutiv, proiectul de voluntariat “Construim impreuna pentru o viata sanatoasa”.

Prima actiune din 2011 a voluntarilor Europharm Distributie are loc incepand de astazi pe santierul Habitat din comuna Campenesti, judetul Cluj. Un numar de 75 de angajati Europharm Distributie vor lucra pe santierul Habitat timp de doua saptamani (4 – 15 aprilie), la constructia unei locuinte simple pentru o familie din comunitatea clujeana. Voluntarii vor construi temelia viitoarei case si ulterior vor avansa lucrarile de constructie.

Si, pentru ca saptamana aceasta este celebrata Ziua Sanatatii (7 aprilie 2011) la nivel international, odata cu constructia noii case, angajatii Europharm Distributie vor contribui si la imbunatatirea starii de sanatate a familiei Băbeanu. Familia asistata de voluntari locuieste in comuna Apahida judetul Cluj alaturi de alte trei familii intr-o casa cu 3 camere, construita integral din caramida, in conditii improprii – in bucatarie deja nu mai exista o parte a tavanului iar camerele sunt mucegaite. Baia si bucataria sunt impartite de toate cele opt persoane.

Speram ca vom scapa de camera plina de igrasie, care ii face rau micutei noastre de nici macar un an. Speram ca vom scapa de discutiile si neplacerile interminabile ce apar din cauza aglomeratiei din casa”, spune Silviu Băbeanu de 26 de ani, beneficiar al proiectului.

Familia a intrat anul trecut in programul de constructii al Habitat pentru Umanitate Cluj si s-a implicat in constructia de case pentru alte familii defavorizate din judet. Familia Băbeanu a lucrat pana acum peste 100 de ore pe santierele Habitat pentru Umanitate, iar acum urmeaza sa beneficieze ei insisi de acest program.

„Ne dorim ca impreuna cu Habitat sa-i putem oferi fetitei noastre Catalina o locuinta decenta, cu locul ei de joaca si coltul ei cu jucarii, o curte in care sa zburde in liniste, nestingherita de nimeni si nefiind fortata sa asiste la neplacerile traiului la comun cu alte persoane. Am aflat ca vor veni in curand voluntari si abia asteptam sa fim alaturi de ei pe santier si sa incepem constructia casei noastre”, adauga Roxana Băbeanu.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza starii lor materiale precare nu au acces la o alta modalitate de a beneficia de o locuinta decenta. Aici intervine rolul Habitat pentru Umanitate, alaturi de partenerii sai. Prin ratele fara profit, dar si prin munca voluntara, familiile selectate ajuta alte familii in nevoie, ceea ce face ca programul Habitat sa fie un program inedit, prin care intreaga comunitate creste.

Incepand din 2009 si pana acum, aproape 300 de voluntari ai Europharm Distributie au voluntariat 4.400 ore pentru a construi locuinte Habitat pentru familiile defavorizate din 9 comunitati: Bechet (Dolj), Radauti (Suceava), Baltesti (Prahova), Oarja (Arges), Moinesti (Bacau), Dej (Cluj), Medgidia (Constanta), Beius (Bihor) si Apahida (Cluj). Astfel, in cadrul proiectului, 30 de familii defavorizate din toata tara au primit sprijin din partea angajatilor Europharm Distributie.

Anul acesta, alte familii care au nevoie de conditii decente de trai din judetele Arges si Suceava, vor fi asistate de peste 150 de voluntari Europharm Distributie in cadrul proiectului de voluntariat Construim impreuna pentru o viata sanatoasa”. Acest proiect este sustinut atat prin munca depusa de angajatii Europharm la constructia de locuinte, cat si cu resurse financiare, in valoare de 36.000 de euro.

***

Europharm Distributie este unul dintre principalii distribuitori de medicamente cu acoperire nationala si portofoliu larg de produse. Europharm Distribuţie se comportă ca un lider în toate interacţiunile sale cu pacienţii, clienţii, furnizorii, e chipa, acţionarii şi comunitatea. Implicarea activă într-un proiect de anvergură ce presupune contribuţia materială şi prin resurse umane în acţiuni de voluntariat sunt dovezi că „Facem ce spunem“ în interacţiunea cu comunitatea în care acţionăm.

Habitat for Humanity este o asociatie non-profit dedicata eliminarii conditiilor improprii de locuit si lipsei de adapost din intreaga lume. Materialele si banii provin din donatii iar munca este facuta cu voluntari. Cei care beneficiaza de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinta trebuie sa munceasca la constructia casei lor si a celorlalti aflati in nevoie. Locuintele Habitat sint simple, decente si sanatoase, dar mai ales usor de construit.

Mai mult de 1700 de familii din Romania au beneficiat pina acum de sprijinul asociatiei Habitat for Humanity.

Impreuna cu companii-partener, Habitat for Humanity si-a asumat misiunea de a da o noua sansa pentru integrarea sociala si ridicarea nivelului de trai al unor familii care traiesc la limita subzistentei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.