Amsterdam: Liceul Waldorf Cluj a reprezentat România într-un proiect de artă fotografică

0

Patru elevi ai Liceului Waldorf Cluj Napoca, alături de coordonatoarea lor, prof. Maria Szabo, au reprezentat România în proiectul european “Picture it: A Multicultural Experience”, al cărui scop principal a fost utilizarea artei fotografice în exprimarea propriei culturi. Acesta s-a desfăşurat în intervalul martie-iunie 2011, la inițiativa organizației Code-X International, Amsterdam, reunind participanţi din Olanda, Marea Britanie, Italia, Cehia, Cipru, Lituania, Bulgaria, Turcia şi România.

Cei patru elevi clujeni au primit în luna martie de la organizaţia gazdă câte un aparat de fotografiat şi au fost invitați să realizeze fotografii reprezentând oameni, tradiţii, locuri din Cluj-Napoca şi România, relevante pentru cultura şi civilizaţia românească. Imaginile surprinse din toate ţările participante au fost prezentate în cadrul unei întâlniri a tinerilor care a avut loc luna aceasta în Amsterdam.

“Tinerii de astăzi cresc într-o lume complexă, iar prin învăţarea despre alte culturi şi civilizaţii devin mai toleranţi. Acest proiect le oferă oportunitatea de a cunoaşte cultura altor ţări europene şi a lor proprie”, a declarat Myeisha Benshemesh, iniţiatoarea proiectului.

Astfel, inițiativa le-a oferit elevilor clujeni oportunitatea să își prezinte propria cultură într-un context internațional, dar și să afle mai multe despre țările de origine ale celorlalți concurenți.

***

Partener educațional al Programlui YouthBank Cluj, dezvoltat pe plan local de Fundația Comunitară Cluj, Liceul Waldorf este o instituţie de învăţământ de stat, alternativă educaţională recunoscută de Ministerul Educației. Acesta are secţie română şi maghiară, dar și grupe de grădiniţă, care asigură atingerea aceluiaşi nivel de cunoştinţe la finalul fiecărui ciclu. Astfel, elevii susţin examenele naţionale, obţinând diploma ca în  oricare altă instituție de învățământ de stat.

Înființată în 2007 cu scopul de a sprijini activitățile liceului, Fundația Educație pentru Libertate susține dezvoltarea instituțională și educațională a Liceului Waldorf, prin organizarea proiectelor educaționale și  culturale, adresate copiilor și tinerilor din Cluj-Napoca, cum ar fi Programul Educațional Leonardo, care le oferă posibilitatea să participe la cursuri de dans, artă fotografică sau de instrumente (flaut, pian, vioară,  chitară).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează