Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alfabetizare pentru copiii dintr-un sat din Transilvania: 50 de copii din comuna Laslea, Sibiu, se întâlnesc săptămânal la Clubul de lectură în natură

0

Proiectul educațional a fost realizat de Asociația Casa Naturii, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Comuna Laslea, județul Sibiu

50 de copii dintr-o comună transilvăneană își îmbunătățesc abilitățile de citire alături de un pedagog. Acest lucru este posibil prin intermediul proiectului „Clubul de lectură în natură”, implementat de Asociația Casa Naturii în perioada iulie-noiembrie 2020. În proiect sunt implicați 50 de copii cu vârste între 7 și 13 ani din Laslea, Mălâncrav, Roandola, Nou Săsesc și Florești, sate ale comunei sibiene Laslea.

Copiii au participat la Clubul de lectură toată vara, iar programul va continua și pe parcursul lunilor de toamnă. Scopul proiectului este acela de a ajuta copiii să recupereze competențele la limba română pierdute în perioada auto-izolării. Cu ajutorul tehnicilor de educație non-formală, Clubul cultivă interesul copiilor pentru citit, viziunea pe termen lung a proiectului fiind aceea a alfabetizării ca bază pentru educarea unor generații de copii care gândesc critic și se exprimă liber.

Lectura este asociată cu creativitatea și nu este percepută de copii ca o activitate obligatorie sau plictisitoare. Clubul se va încheia prin mici spectacole susținute de copii, inspirate din lecturile lor din ultimele luni.

E foarte bine, distractiv, învățăm multe lucruri și povești noi. Tot ce pot să spun e că e frumos!”, ne-a spus Hana, participantă la Club.

Clubul de lectură în natură are sprijinul Școlii Laslea și este posibil cu ajutorul programului Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Despre Asociația Casa Naturii

Casa Naturii este un ONG activ în mediul rural, a cărui misiune este să sprijine tinerii să devină liderii satelor lor prin programe educaționale care încurajează gândirea critică, inițiativa, munca în echipă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.