Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alba Iulia, strategii pentru 2015: creșterea turismului și atragerea investitorilor

0

Autoritățile din Alba Iulia își intensifică anul acesta preocuparea pentru atragerea de investitori și creșterea turismului. În acest sens, municipalitatea a adoptat o serie de măsuri menite să încurajeze potențialii investitori să își deschidă puncte de lucru aici. Printre acestea, cele mai importante sunt oferirea de terenuri gratuite pentru investiții mai mari de 1,5 milioane de euro și posibilitatea de achiziție a terenului în discuție dacă investițiile depășesc 5 milioane de euro, în condițiile legii și beneficiind de acordurile instituționale în vigoare.  

Terenul gratuit se poate acorda unei firmei care investește cel puțin 5 milioane euro în active corporale fixe, acesta va putea fi vândut direct firmei, dar nu mai devreme de finalizarea investiției, la prețul pieței imobiliare, stabilit printr-o evaluare independentă. Pentru această inițiativă debutată în anul 2007, primăria Alba Iulia a pus la dispoziție parcele cu o suprafața de 30,21 de hectare în zona Drambar și peste 13,855 hectare în zona Ratu Mare. 

Investitorii care doresc să beneficieze de terenuri gratuite, trebuie să prezinte o serie de informații legate de activitate firmei, numărul de locuri de muncă care vor fi create și prezentarea viitoarei investiții.

 Alba Iulia

 Peste 14 investitori mari contribuie la dezvoltarea municipiului Alba Iulia 

Județul Alba a reușit să atragă de-a lungul timpului peste 14 investitori importanți, investiții care au ajutat la dezvoltarea municipiului Alba Iulia. De exemplu, cea mai mare investiție privată din Alba Iulia a fost până acum de 30 de milioane de euro în fabrica de roți dințate VCST, iar în anul 2011 au fost investite alte 11 milioane de euro în fabrica de condimente Supremia, pe un teren de 50.000 de metri pătrați pus la dispoziție de Primăria Alba Iulia, care ulterior a fost achiziționat. 

Printre companiile cu capital străin ce și-au stabilit sediul și au dezvoltat afaceri profitabile în județul Alba se regăsesc: Kronospan, Bosch, Daimler, SEWS-R, Savinidue, Vest Industrial Products, Ener Rom etc.

„Daca până acum ne-am concentrat mai mult pe partea de infrastructură, renovări și pe imaginea de ansamblu a orașului, a venit momentul să ne concentrăm eforturile în direcția atragerii investitorilor privați, care să aducă locuri de muncă noi pentru albaiulieni, venituri la bugetul de stat, renume pentru oraș.” a declarat Mircea HAVA, Primar Alba Iulia. 

Primul oraș din România ce primește asistență pentru atragerea fondurilor europene 

 Alba Iulia este singurul oraș din România ce deține un manual de brand și un plan de dezvoltare până în 2024, ce cuprinde inclusiv strategii de atragere a turiștilor și a investițiilor cu capital străin. De asemenea, Alba Iulia primește asistență tehnică pentru evaluarea planurilor de dezvoltare pe termen lung, a strategiilor și a proiectelor municipale din partea Băncii Mondiale.

Alba Iulia se află în topul primelor orașe din țară la colectarea taxelor

În anul 2014, municipiul Alba Iulia s-a aflat pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale, cu 102%. Rezultatul se datorează companiilor locale, dar și firmelor naționale și internaționale care își desfășoară activitatea în Alba Iulia și ajută orașul să crească.

Despre Alba Iulia

Oraș al Unirii Principatelor Române și „Cealaltă Capitală a Romaniei”, Alba Iulia și-a început călătoria ca „destinație turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă. Investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip vauban din România au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, și au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii șapte ani și o rată a șomajului de sub 4%. Mai multe informații despre Alba Iulia sunt disponibile pe: viziteazaalbaiulia.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.