Alba-Iulia renaste!

2

Mass media romaneasca scrie frumos despre progresele de la Alba Iulia! EVZ a publicat un amplu articol despre lucrarile de restaurare de la cetatea Alba Iulia. Am fost şi noi în vizită la Alba Iulia în urmă cu ceva timp şi am fost încântaţi să vedem că sunt oameni preocupaţi de recuperarea istoriei de acolo! Felicitări celor implicaţi în proiectul de restaurare! Te invităm să citeşti în continuare câteva rânduri din articolul publicat de EVZ.

Lucrările făcute până acum la cetatea de tip Vauban din Alba-Iulia o transformă într-un model pentru restaurarea urbană din România, perfect integrat în viaţa oraşului.De 1 Mai va fi inaugurată o nouă poartă din cadrul cetăţii de la Alba-Iulia.

În ultimii zece ani, trasformările făcute de cetăţeni au fost radicale. Au fost restaurate porţile I, a III-a şi a IV-a ale Cetăţii, în timp ce poarta a II-a a fost reconstruită practic de la zero şi inaugurată anul trecut.

Urmează restaurarea şi punerea în valoare a porţilor a V-a şi a VI-a ale cetăţii de tip Vauban, în corelare cu un proiect foarte amplu care redesenează, practic, zona din faţa Catedralei Reîntregirii.

Via eurourbanism.ro

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.