Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajutor într-o cutie

0

Asociaţia Creştină de Ajutorare „HaNNaH” şi Habitat for Humanity Cluj oferă bucurie de sărbători

Cluj-Napoca, 10 martie 2011 – Asociaţia Creştină de Ajutorare „HaNNaH” în parteneriat cu Habitat for Humanity Cluj a demarat marţi, 8 martie a.c. campania locală de strângere de alimente pentru ajutarea familiilor în nevoie în pragul Sfintelor Paşti. Cele două organizaţii îşi propun să vină în întâmpinarea nevoilor unui număr de 100 familii fără venituri sau cu venituri foarte mici din judeţul Cluj.

Ajutor într-o cutie

Oferim împreună familiilor alimente de sărbători

Campanie socială desfăşurată de Asociaţia HaNNaH în parteneriat cu Habitat for Humanity Cluj în perioada 8 martie – 15 aprilie 2011

În cadrul acestei campanii, clujenii vor putea face donaţii în alimente neperisabile, bonuri de masă sau bani, venind astfel în sprijinul numeroaselor familii afectate de sărăcie din judeţul Cluj. Alimentele adunate în punctele de colectare ale asociaţiei HaNNaH şi vor fi împărţite în cutii individualizate în funcţie de nevoile şi dimensiunile familiilor.

Fiecare familie selectată în acest program în urma anchetei socio-demografice efectuată de către Asociaţia HaNNaH, va beneficia de o cutie cu alimente distribuită în perioada sărbătorii pascale cu ajutorul voluntarilor celor două organizaţii.

Asociaţia HaNNaH, în colaborare cu Biserica Betel, desfăşoară această acţiune de strângere de alimente încă din anul 2007 cu o frecvenţă bianuală, cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi Crăciun, crescând permanent numărul familiilor ajutate. Având în vedere amploarea proiectului şi rezultatele vizate pentru această campanie, asociaţia a decis colaborarea cu Habitat for Humanity Cluj, încurajând în continuare implicarea cât mai multor parteneri şi cetăţeni pentru ajutarea aproapelui în pragul acestei sfinte sărbători.

„De-a lungul timpului am privit în jurul nostru şi am văzut peste tot oameni care au diferite nevoi. Astfel s-a născut în mintea noastră dorinţa de a ajuta, dorinţa care s-a concretizat într-un proiect de ajutorare. Drept urmare, acest proiect îşi doreşte să ducă mai aproape de oameni speranţa, bucuria, sprijin spiritual şi material.” – a declarat Alin Pop, preşedintele Asociaţiei HaNNaH.

* * *

Organizaţia HaNNah s-a născut în anul 2006 din dorinţa de sprijinire a celor în nevoie, din dorinţa vie de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu în mod practic în mijlocul societăţi în care trăim, arătând astfel că Dumnezeu este aproape, că este viu şi că iubeşte.

Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.630 de familii din România şi 400.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de locuinţe construite sau renovate prin programul Habitat.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.