Afterschool bazat pe conceptul de educatie pozitiva, Cluj Napoca.

0

In Cluj Napoca s-a lansat primul afterschool bazat pe conceptul de educatie pozitiva, anunţă lumebuna.ro

„Copiii se nasc cu potentialitati virtuale de dezvoltare, invatare si comunicare, pe care numai stimularea si orientarea pozitiva le vor transforma in capacitati. Sprijinind independenta, dobandirea capacitatii de decizie si asumarea responsabilitatilor, Junior Leaders Afterschool isi propune sa faciliteze constructia unei imagini de sine puternice, pozitive care sa determine increderea in fortele proprii si respectul de sine la copii. Psihologia ne invata ca increderea in fortele proprii aduce jumatate din energia necesara rezolvarii sarcinilor.

Cateva repere ale programului Junior Leaders Afterschool:

pozitiv• Junior Leaders Afterschool faciliteaza dezvoltarea abilitatilor de viata, bazandu-se pe o abordare pragmatica;

• Metodele folosite sunt cele ale educatiei nonformale (teme flexibile si varíate);

• Junior Leaders Afterschool descopera si dezvolta potentialul tinerilor;

• Educatia nu se adreseaza “copiilor” ci fiecarui copil in parte;”

Citeşte mai multe informaţii despre această iniţiativă pe lumebuna.ro
A.S.C.U – Alternativa Sociala si Capital Uman sunt iniţiatorii acestui tip de program. În continuare iată câteva informaţii despre echipa de specialişti de la A.S.C.U.
Cine suntem noi?

„Suntem un grup de psihologi si psihoterapeuti care ne-am propus sa promovam psihologia, ca domeniu din care fiecare om poate aduna beneficii.
Poti fi chiar tu, adolescent, aflat la inceputul vietii, care stai inca in cumpana gandindu-te pe ce cale s-o apuci, sau poti fi tu- femeie moderna care te lupti cu clisee impuse de societate, pot fi parintii vostri, fratii vostri sau copii vostri. Poate fi managerul care-si doreste performanta de la angajatii sai, sau poate fi angajatul care-si doreste sa performeze.
Cu totii ne confruntam cu o multime de probleme. Psihologia este instrumentul, dar si calea prin care ne putem optimiza viata, ne putem cunoaste mai bine si ne putem explora limitele. Ne propunem astfel explorarea stiintifica si practica a capacitatilor omului.”

Expertiza noastra

„Nu avem doar pasiune pentru domeniul psihologiei, dar avem si pregatirea necesara pentru a o practica.Formare profesionala:

– „Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei”, Universitatea Bucuresti, sectia Psihologie
– Master „Psihoterapii cognitiv-comportamentale”, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti
– Cursuri de formare in „Psihoterapie cognitiv-comportamentala si interpersonala”
– Seminarii de dezvoltare personala prin metode ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale si interpersonala
– Formare in „Terapie sistemica de familie”
– Formare de „Practician” si „Master” in „Programare Neuro-Lingvistica”
-Certificare ca si Consultant in Cariera GCDF (Global Career Development Facilitator)”

Mai multe date despre ASCU pe site-ul ascu.ro

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează