Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Adrian Ber a alergat 2 munți pentru Pădurea Copiilor

0

Adrian Ber a alergat în acest weekend peste 130 de kilometri, pe crestele a 2 lanțuri muntoase, Făgăraș și Piatra Craiului, reuşind astfel să termine cel mai lung ultramaraton montan din România. Prin acest eveniment unic, intitulat BER2M, Adrian a dorit să atragă atenţia asupra importanţei programelor de împădurire şi să strângă fonduri pentru campania Pădurea Copiilor, a asociației ViitorPlus.

s1

Adrian Ber şi-a încheiat cu succes încercarea de a alerga cel mai lung ultramaraton montan din România (130 de kilometri), reuşind să străbată crestele munților Făgăraș și Piatra Craiului, în puțin peste 40 de ore. Alergarea a început la Turnu Roșu, sâmbătă (3 august) de dimineață, la ora 3:03 a.m., și s-a terminat duminică seara la Fântâna lui Botorog, la ieşirea din orasul Zărneşti.  Ber a alergat continuu, făcând pauze foarte scurte doar pentru alimentare, re-energizare şi un minim de odihnă. Distanța și timpul planificate inițial au fost depășite din cauza vremii, ceață și vânt puternic, mici deviații de la traseu și confruntări cu mai mulți câini de stână în munții Făgăraș.

Adrian Ber este un alergător amator, obişnuit cu alergările de anduranţă, care a devenit un fervent susţinător al cauzei Pădurea Copiilor în 2012, cu ocazia Transmaratonului, unde a câştigat proba de ultramaraton (70km). Pasiunea sa pentru munţi şi alergare s-au îmbinat perfect cu dorinţa de ajuta la creşterea Pădurii Copiilor, astfel luând naștere ideea evenimentului “Ber2M”. Obiectivele principale ale evenimentului au fost  de a informa și sensibiliza oamenii cu privire la importanța împăduririlor și de a strânge donaţii pentru cauza Pădurea Copiilor, prin care asociația ViitorPlus își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Până în prezent, s-au strâns fonduri totale de 3.500 de lei. Cei care doresc să îşi arate aprecierea faţă de performanţa lui Adrian Ber și susţinerea pentru cauza Pădurea Copiilor, încă pot face donații online pe http://adrianber.ro până pe data de 30 august 2013.

La sfârșitul cursei, Adrian a reușit să transmită un mesaj susținătorilor săi: “Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să-mi implinesc visul, care m-au ajutat de acasă cu un gând bun, cu o încurajare pe Facebook, cu o donație pentru Pădurea Copiilor! A fost obositor, cu peripeții, dar sunt foarte mulțumit că am reușit să termin.” Ber promite să revină cu impresii despre această provocare (pe site-ul său), în zilele următoare, după ce se odihnește.

Cele mai înalte vârfuri pe care a ajuns Ber în timpul alergării sale din acest weekend au fost: Moldoveanu (2.544 m), Negoiu (2.535 m) și La Om (2.238 m). Pe fiecare dintre acestea a lăsat câte un Pașaport de Carpați – carnețele din hârtie reciclată, cu copertă din poliplan reutilizat, amplasate în cutii de cafea refolosite. Aceasta reprezintă o nouă tradiție, asemănătoare cu cele din străinătate, pe care Ber o propune iubitorilor de drumeții care ajung în vârf de munte. Ei sunt încurajați să împărtășească, în paginile Pașaportului de Carpați, cum a fost călătoria lor pe munte, prin ce peripeții au trecut, ce amintiri frumoase și-au făcut.

Pădurea Copiilor este o campanie de strângere de fonduri a programului de împădurire “Adoptă un copac!”, prin care ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Pădurea Copiilor este cauza de mediu a mai multor evenimente sportive, începând cu octombrie 2011. Până acum, aproape 5.000 de alergători au susținut această cauză și au făcut posibilă plantarea, în comuna Poroschia din județul Teleorman, a aproape 4 hectare de pădure (o suprafață echivalentă cu aproximativ 4 terenuri mari de fotbal), ce vor fi îngrijite timp de 5 ani și monitorizate alți 10 ani.

Cei care doresc să urmărească provocările viitoarele la care Ber va participa, pot da un like paginii sale de Facebook și pot urmări site-ul adrianber.ro.

***

Despre ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă

ViitorPlus este o organizaţie nonprofit care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confectii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării precum, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Salaj şi Teleorman sau în Bucureşti.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei, care au primit premii în cadrul mai multor ediţii ale “Galei Societăţii Civile”, sunt “Adoptă un copac!”, “Atelierul de pânză”, “Recicleta” şi “Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, vă rugăm să-l contactați pe Gabriel Solomon, Manager evenimente sportive la ViitorPlus, pe adresa de e-mail gabriel.solomon@viitorplus.ro

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.