Activitati pentru descoperirea educatiei pentru dezvoltare durabila la Cluj

0
A inceput ESD: TRIP!
 A inceput proiectul ESD:TRIP!  Asociatia pentru Initiate Durabile – Alternative implementeaza acest proiect in parteneriat cu UNESCO Youth Club din Grecia, cu scopul principal de a implica douazeci de tineri in activitati nonformale de descoperire a educatiei pentru dezvoltare durabila.
ESD: TRIP (Education for Sustainable Development: Team, Responsibility, Impact, Partnership) este un schimb de tineri co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune. Zece tineri din Romania si zece tineri din Salonic se vor intalni in Gilau, judetul Cluj unde isi vor crea valoroase experiente de invatare.
Proiectul a inceput la 1 mai si se va derula pana la 30 septembrie, durata schimbului fiind: 15 – 22 iulie.
ESD: TRIP presupune o serie de activitati nonformale in sfera educatiei pentru dezvoltare durabila, bazate pe educatie prin descoperire, educatie prin aventura si educatie  experientiala.
Va spunem toate acestea pentru ca si voi aveti ocazia sa fiti parte din proiectul nostru, fie ca sunteti un tanar interesat de schimbul nostru fie ca locuiti in Gilau sau in Cluj-Napoca puteti sa ne cunoasteti si sa descoperim impreuna calatoria ESD. Detalii despre participare va vom oferi la finalul lunii mai. Asa ca fiti cu ochii pe noi pe pagina de facebook a proiectului: http://www.facebook.com/esdtrip sau pe pagina web a asociatiei: www.initiativedurabile.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează