Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Activități de supraviețuire cu Forțele Terestre, comunicare prin teatru și activități nautice, pentru pregătirea tinerilor manageri și antreprenori

0

Fundația LEADERS organizează, în perioada 21-27 iulie, la Predeal cea de-a 6-a ediție

LEADERS Academy, program neconvențional de leadership

În cadrul programului tinerii manageri și antreprenori au parte de activități de supraviețuire cu Forțele Terestre și primesc răspunsuri la problemele cu care se confruntă în business

Fundația LEADERS, sursă de idei şi oameni valoroşi, organizează în perioada 21-27 iulie, la Predeal, cea de-a 6-a ediție a programului LEADERS Academy. În cadrul cursurilor, tinerii antreprenori și manageri ajung să își cunoască mai bine propriile atuuri și necesități prin activități de supraviețuire cu Forțele Terestre, comunicare prin teatru, lucrul în echipă prin activități nautice și simulări de business real. În plus, analizează împreună cu speakeri de excepție problemele pe care le au în business și găsesc soluții.

“Într-un mediu de business din ce în ce mai dificil, un tânăr antreprenor trebuie să găsească soluții atât problemelor de ordin financiar, cât și celor de echipă, astfel încât este foarte dificil să  fie concentrat pe stilul managerial și pe autocunoaștere. Programul LEADERS Academy reprezintă exact grija de a descoperi un lider autentic pentru a avea o bază solidă în business pe termen lung. În plus, participanții sunt apoi susținuți să pună în practică ceea ce au învățat prin sesiuni lunare de mentorat.”, declară Adelina Maria, Fondator LEADERS School & Academy.

Pe amazon.co.uk o simplă căutate după cuvântul “leadership” în secțiunea Cărți întoarce 49.020 de rezultate, iar studiile arată că printre caracteristicile de bază ale unui lider se numără concentrarea în momente de stres, curajul de a lua decizii, onestitatea și viziunea de a stabili planuri de lungă durată. Pentru toate acestea este nevoie de experiență și de testarea capacităților. De aceea, LEADERS Academy se bazează pe un proces experiențial de învățare prin care tinerii antreprenori și manageri își pot testa abilitățile în conformitate cu un plan de necesități stabilit la început și cu îndrumarea unor trainer-i renumiți.

 

Cea de-a 6-a ediţie a LEADERS Academy are drept invitaţi antreprenori, specialişti şi trainer-i cu experienţă, precum Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului George Enescu, Daniel Bichiș, Senior Trainer Competent Consulting, Mihai Lungeanu, Regizor Teatrul Radiofonic, Rareș Manolescu, Senior Trainer Human Invest, Cornel Costea, Senior Trainer Partner ProActive Solutions, Sorin Drugan, Campion la Navigație și Fondator SetSail, Cristian Lupeș, Dirijor, Dragoș Anastasiu, Președinte TUI Center & Eurolines, Caroline Fernolend, Vicepreședinte Fundația Mihai Eminescu Trust.

Profilul participantului la cursurile LEADERS Academy

Până în prezent, la cursurile LEADERS Academy au participat peste 120 de persoane, din peste 30 de companii. Principalele orașe din care provin aceştia sunt București, Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș și Baia Mare.

 

În ceea ce privește domeniile de activitate, majoritatea participanţilor activează în domeniile bancar, automotive şi FMCG. Alte domenii numără minning, consultanţă, transporturi şi servicii.

Vârsta medie a participanților este de aproximativ 30 de ani, iar ponderea pe sexe înclină în favoarea bărbaţilor (65% dintre participanţi).

Conceptul de educație experiențială, utilizat la scară largă în afara țării, este implementat de către Fundaţia LEADERS și în România, pentru a suplini lipsa pregătirii academice pentru situaţii concrete. LEADERS Academy este dezvoltat in jurul a trei concepte cheie – autocunoaștere, comunicare și echipă.

Experiența Leaders Academy se traduce prin beneficii pe 3 planuri:

ü       autocunoaștere (descoperirea punctelor tari și a slăbiciunilor, conștientizarea propriul leadership, cunoașterea limitelor și depășirea lor, confruntarea cu necunoscutul)

ü       comunicare (descoperirea puterii cuvintelor și a conversațiilor eficiente, construirea unor relații puternice și motivarea echipei)

ü       echipă (formarea echipelor eficiente; creșterea eficienței echipei prin folosirea diversității și prin delegare a sarcinilor).

LEADERS Academy își propune să acționeze în două etape: pe termen scurt, în timpul programului, fiecare participant își stabilește o listă de obiective pe care își propune să le îndeplinească în cele 5 zile; pe termen lung, au loc 10 sesiuni de mentorat în care invitații răspund nevoilor participanților.

Costul de participare la LEADERS Academy este de 850 de euro.

Pachetul de acces include: participarea la toate cursurile, cazare 6 zile la Hotel Orizont**** din Predeal în camere duble twin, 3 mese/zi, pauzele de cafea, mentoring lunar gratuit timp de un  an, includerea în comunitatea LEADERS (peste 3000 de membri), oportunități exclusive de job și discount-uri la evenimentele LEADERS și evenimentele partenere.

Înscrierea se poate realiza online accesând linkul de mai jos:

http://www.leaders.ro/programe/leaders-academy/aplica/

 Banner_LEADERS_Academy6

Despre LEADERS:

Fundația LEADERS își propune să fie cea mai puternică sursă de idei și oameni valoroși din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experiență, sunt inovatoare ca metodologie și tematică, sunt flexibile, incluzând și module în interval de timp scurt și sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante inițiative ale Fundației LEADERS se numară LEADERShip Autentic, LEADERS School, LEADERS Education și LEADERS Academy.

www.leadersacademy.ro

Facebook.com/FundatiaLeaders

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.