Acțiune de ecologizare a „Pădurii Stejaru” din municipiul Târnăveni

0

Reprezentanții A.S. Târnăveni Cycling și ai Asociației Catharsis au organizat acțiunea de ecologizare a pădurii „Stejaru din apropierea municipiului Târnăveni, în ziua de duminică 09.08.2015.

Alături de ei au participat voluntari dornici să trăiască într-un mediu curat și entuziaști să ofere timpul și munca lor pentru o acțiune comunitară: Alin Moldovan, Horațiu Honciuc, Dorina Mihaly, Orosan Andrei, Mihaly Daniela, Mircea Lupu, Mihaela Mlădin, Diana Ștef, Tatiana Hancu, Megheșan Stelian, Șanta Gheorghe, Denisa Honciuc, și cel mai tânăr participant, un baiețel de 12 ani, Norbert Gergely.

Voluntarii ecologizare Tarnaveni

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul: Primăriei Municipiului Târnăveni și a Consiliului Local al Municipiului Târnăveni, Gecsat și Cerva Romania.

Voluntarii au reușit să strângă peste 50 de saci cu deșeuri de toate tipurile (pe lângă clasicele PET- uri și doze de aluminiu, au fost și unele deșeuri extravagante: pamperși, pahare sparte, anvelope, faruri auto, mașină de spălat dezmembrată, etc.)

Padurea Stejaru Tarnaveni - inainte de ecologizare

Eforturile voluntarilor au fost răsplătite prin diplome de participare.

„Rolul acestui proiect este nu numai de a restaura una dintre cele mai frumoase păduri ale Târnăveniului pentru evenimentul „Maratonul Târnavei”, ci are ca și scop și amenajarea unui traseu de biciclete ce poate fi folosit pe tot parcursul anului de către toți amatorii de sporturi în aer liber.” – au declarat reprezentanții A.S. Tarnaveni Cycling.

„Prin această acțiune dorim să-i încurajăm pe tinerii din Târnăveni să se implice în demersuri sociale care au efecte tangibile, dând dovadă de un comportament exemplar. Credem că fiecare dintre noi ar tebui să contribuie la curățenia pe care ne-o dorim. Este dreptul nostru, al tuturor, să trăim într-o lume mai curată, într-o lume în care educația și cultura sunt sprijinite, în care comunitatea se dezvoltă frumos, începând cu noi, prin implicare în acțiuni.” – a declarat Daniela Mihaly (reprezentant Asociația Catharsis).

,,Ne-am adunat un grup de oameni cu vârste diferite, provenind din domenii diferite, care pentru câteva ore am format o adevărată echipă și am muncit pentru un scop comun. Îi încurajez pe toți oamenii (tineri, copii) să participe la astfel de acțiuni, doar prin implicare putem să dezvoltăm spiritul civic și o comunitate puternică.” – a declarat unul dintre voluntari.

Peste 50 de saci cu deseuri colectati

Mulțumim frumos tuturor celor implicați în acestă acțiune!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.