Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A sasea comunitate Habitat din Cluj se va muta in case din caramida Porotherm

0

 Habitat for Humanity Cluj si-a propus construirea celei de-a sasea comunitati din judetul Cluj. In Comuna Chinteni, la 7 km de Cluj-Napoca, vor fi construite patru case in regim insiruit, pe un teren de 580 mp donat de una dintre familiile partenere. Casele nu vor avea structura tipica de lemn, ci vor fi construite din caramida Porotherm, datorita donatiei considerabile primite de Habitat for Humanity Romania la nivel national de la compania Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Constructia caselor din Chinteni a inceput in martie 2013, cu ajutorul echipelor locale si internationale de voluntari si continua pana in luna octombrie. Habitat for Humanity Cluj doreste ca pana la sfarsitul anului, toate casele sa fie terminate pentru ca familiile sa se poata muta in noile locuinte. Cu ajutorul donatiei primite de la Wienerberger, Habitat for Humanity Romania va construi case de caramida in toata tara. Caramida Porotherm este foarte eficienta din punctul de vedere al energiei, caldurii si durabilitatii.

“Suntem bucurosi sa ne implicam intr-un proiect care ne permite sa fim printre cei care ajuta o comunitate sa prinda viata sanatos. Comunitatile sunt formate din oameni care se inteleg, se ajuta reciproc si ajung sa impartaseasca valori comune. Una din misiunile si valorile Wienerberger este sa sprijine comunitatile cu solutii de locuire sigure, accesibile si eficiente energetic. Vrem sa ajutam locuitorii comunei Chinteni sa devina din nou o comunitate, in adevaratul sens al cuvantului, cu posibilitatea de a se muta in locuinte care sa le arate ce inseamna cu adevarat acasa, declara Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger Romania, Sales and Marketing.

 

Familiile beneficiare vor fi familii in nevoie urgenta de locuinta, monoparentale sau biparentale, cu copii, care sa aiba un venit care sa le permita sa plateasca costurile casei lunar, fara dobanda (sumele sunt cuprinse intre 25 si 125 Euro, in functie de marimea casei si veniturile familiei).

Proiect Chinteni, Cluj, caramida Wienerberger (1)

Habitat for Humanity Cluj are déjà programate mai multe echipe de voluntari din Omaha, Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Olanda, Irlanda si Anglia, dar asteapta cu drag si echipe din Romania.

 

„Alaturi de partenerii nostri de la Wienerberger Sisteme de Caramizi, carora le multumim inca o data, Habitat for Humanity Romania doreste sa demonstreze ca noi nu construim doar case simple, decente si accesibile ca pret, ci construim comunitati si sperante peste tot unde ne desfasuram activitatea”, spune Elena Serban, Manager General Habitat for Humanity Romania.

 

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine trei unitati de productie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unitati de acest tip din piata. Fabricile sunt localizate in Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Triteni, Cluj. Wienerberger, cel mai mare producator global de caramizi, a intrat pe piata din Romania in anul 1998 si este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul productiei de materiale de constructii. Principalele produse sunt sistemele de zidarie din gama Porotherm si Terca. Wienerberger AG detine pozitia de lider pe piata de tigla ceramica din Europa prin brandurile Koramic si TONDACH, si este numarul unu pe piata  de pavele de beton din Europa Centrala si de Est, prin brandul Semmelrock. Incepand cu 2012, Wienerberger AG este unic actionar al Pipelife, unul dintre liderii mondiali in productia de sisteme de tevi de plastic.

 

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity Romania este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.