Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A început cea de-a 9-a ediție FânFest Roșia Montană

0

Cea mai lungă ediție FânFest a început cu un număr mare de evenimente și de participanți, în ciuda faptului că a fost prima zi a săptămânii. Unii dintre ei au sosit încă de la sfârșitul săptămânii trecute, iar alții de la primele ore ale zilei de luni. Numeroși turiști au profitat de vremea bună și au descoperit Roșia Montană în Turul Satului și Turul Istoric, cel din urmă implicând și vizitarea galeriilor romane.

Mai multe foto aici.

10550988_522053451229448_2769527401787931075_n

Prima zi s-a încheiat la Reduta FânFest, cu un eveniment special și concertul trupei Poetrip.  Proiecția filmului Tabu, din 1931, a fost însoțită de muzica trupei Foley’Ala, care a interpretat live coloana sonoră.  Trupa va participa într-un alt eveniment special, miercuri, la proiecția „The gold rush”, film din 1925 în regia lui Charlie Chaplin.

Din a doua zi a festivalului, publicul poate să participe la Forumul social de activism, unde se prezintă strategii, metode creative și unelte pentru a clădi campanii civice de succes și luptele în care invitații de la Forum sunt implicați. Anul acesta, invitații internaționali vin din țări ca Spania, Turcia, Marea Britanie sau Franța. „Open Street Map în România”, „Campaigning 101,WDM, More Onion și Engaging Networks”, „Produsul turistic Roșia Montană”, „Impactul exploatării cărbunelui” sunt câteva din titlurile evenimentelor care vor fi astăzi, la Forumul Social. La capitolul filme, tot astăzi va fi proiectat în premieră  în România, în Căminul Cultural al Roșiei Montane, documentarul „Unfinished Journey” despre proiectul minier propus la Skouries în Grecia. La aceeași oră cu proiecția va începe și spectacolul „Așteptând-o pe Alice”, după o idee originală de/cu Oana Mardare.

În cadrul secțiunii de Literatură, Maria Rus, o scriitoare din Roșia Montană, va citi din „Roșia Montană, un paradis pierdut” și, de la ora 17, în Ograda Casei Parohiale, amatorii de lectură se vor întâlni la evenimentul Citim critic. Pentru copiii care participă la a doua zi a celei de-a 9-a ediții FânFest, voluntarii au pregătit workshop-uri de body painting, teatru cu păpuși și multe jocuri.

Concertele nu sunt doar la Reduta FânFest, ci și la Biserica Unitariană, care își deschide iar ușile pentru festivalul rezistenței de la Roșia Montană, iar în seara aceasta va găzdui concertul de chitară al artistului britanic The Flamenco Thief.

Programul FânFest continuă cu o mulțime de evenimente culturale și civice. Până pe 17 august ne așteptăm ca mii de oameni să se bucure de locul care a dat naștere „Revoluției generației noastre”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.