A DOUA EDITIE a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle la Castelul huniazilor, Hunedoara

0

STRADIVARIUS MUSIC NIGHTS BY THE CASTLE EDITIA A DOUA

A DOUA EDITIE a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle (Castelul huniazilor, Hunedoara) va avea loc intre 26 si 28 agugust 2018.

Festivalul ii are ca invitati permanenti pe Razvan Stoica, alaturi de vioara Stradivarius „The Queen”, Andreea Stoica, pianista, si orchestra de camera Kamerata Stradivarius.

Programul serii de 27 august include Concertul dublu pentru vioara, pian si orchestra de F. Mendelssohn, dar si piese de virtuozitate precum Preludiu si Allegro de F. Kreisler. Solisti: Razvan Stoica (vioara), Andreea Stoica (pian) si Kamerata Stradivarius.

In 28 august, cunoscutul pianist Marian Petrescu va sustine un recital pianistic de jazz classic. Semnatar al multor CD-uri ce au adunat premii importante, si singurul roman detinator al unui premiu Grammy, Marian Petrescu revine pe scena romaneasca cu multe surprize si amintiri.

Natasa Gurjic (Olanda) va fi invitata speciala a ultimei seri de festival. Natasa (vioara Guarneri del Gesu) va canta alaturi de Razvan Stoica bine-cunoscutul concert pentru doua viori si orchestra de J.S. Bach. Programul va include si Suita pentru vioara si orchestra de J. Sibelius dar si alte premiere – lucrari compuse special pentru Kamerata Stradivarius si pentru solistii ei.

Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Roman alaturi de Orchestra Filarmonica, interpretand concertele de Mozart. In cariera solistica, a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. De-a lungul timpului a adunat premii sau critici pozitive cu fiecare aparitie. De asemenea, pianista dovedeste tehnica impecabila si muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu divers, interpretarea sa fiind perfect adaptata fiecarui stilul componistic.

Razvan Stoica are o activitate artistica diversa pentru care este apreciat in Europa, Asia dar si in SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar Strad Style si compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergura din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franta, si colaboreaza cu dirijori de renume.

Vioara Stradivarius „The Queen” a apartinut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H. w Ernst. Cei care asculta vioara Stradivarius „The Queen” in concert marturisesc o experienta speciala sub aura celor trei violonisti de exceptie, Ernst, Paganini, Stoica.

In anul 2010 Razvan a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestra de camera care, inca de la primele aparitii a atras atentia publicului datorita sunetului specific creat si cu ajutorul instrumentelor a caror varsta este aproape la fel de inaintata ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

Organizator: Euromed Development

Parteneri: WERK Restaurant, MicroMega, avis3000.ro, Jos Palaria, CH Medical Clinic

Parteneri media: Info HD, glasul Hunedoarei

Parteneri locatie: Teatrul de Arta Deva, Primaria Hunedoara

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.