Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

8 septembrie: Mobilizare generală pentru Roșia Montană

0

 Asociaţia Alburnus Maior ţine să reamintească membrilor Guvernului şi Parlamentului revendicările adresate autorităţilor în urma demonstraţiilor din data 1 septembrie ce au avut loc în ţară şi străinătate:

Sursa: comunicat de presa Alburnus Maior

1) Respingerea imediată a proiectului de lege de către Parlament;

2) Demiterea neîntârziată a celor patru iniţiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Şova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) şi directorul ANRM (Gheorghe Duţu);

3) Formarea unei comisii de anchetă parlamentară care să investigheze responsabilii direcți pentru întocmirea acestei propuneri de lege care aduce atingeri grave asupra drepturile fundamentale ale omului, asupra principiului separării puterilor în stat și care încalcă prevederi ale Constituției.

4) Interzicearea neîntârziată prin lege a utilizării cianurilor în industria minieră și deblocarea procedurilor de includere a Roșiei Montane pe lista UNESCO.

Solicitarea Alburnus Maior şi a susţinătorilor săi ce protestează zi de zi este de a primi un răspuns clar la aceste revendicări. Din nefericire declaraţiile membrilor Guvernului sau ale purtătorilor de cuvânt din sfera politică nu corespund solicitărilor zecilor de mii de oameni ce au ieşit în stradă. Mobilizarea generală din data de 8 septembrie are menirea de a le reaminti parlamentarilor voinţa cetăţenilor de a respinge propunerea de lege ce prevede distrugerea Roşiei Montane. Prin reţelele de socializare toţi cei ce doresc salvarea Roşiei Montane sunt chemaţi în stradă pentru a-şi face auzită vocea.

În seara zilei de 5 septembrie protestatarii au ocupat Piaţa Constituţiei şi au citit la portavoce în faţa Parlamentului pasaje din constituţie. A doua zi, activişti ai campaniei Salvaţi Roşia Montană au blocat intrarea Izvor a Palatului Parlamentului.

„Revendicările noastre nu au primit nici un răspuns. Proiectul de minerit s-a schimbat doar în percepţia guvernului orbit de fantastica creştere a redevenţei cu 2 la sută. Cele aproape 250 de mii de tone de cianură sunt aceleaşi, barajul are tot 185 de metri înălţime şi tot din piatră şi pământ este realizat. Fiica mea de 14 ani negociază mai bine decât guvernul României. Acelaşi guvern care se joacă acum cu stabilitatea politică şi economică a României pentru a aviza una din cele mai mari fraude din istoria recentă a poporului român” a declarat Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.

 „Oamenii nu mai pot fi păcăliţi de presa cumpărată de companie. Orice încercare de ignorare sau discreditare a protestelor nu face decât să aducă şi mai mulţi oameni nemulţumiţi de nesimţirea guvernului. Eu voi ieşi în stradă până când Roşia Montană se va bucura de semnătura ministrului pentru includerea pe lista UNESCO şi până când proiectul de lege va fi respins” a declarat Claudia Apostol, unul dintre protestatari.

Harta completă a localităţilor unde sunt anunţate demonstraţii o găsiţi la:

http://www.rosiamontana.org/stiri/lista-ora-elor-care-pe-8-septembrie-reiau-protestele-pentru-ro-ia-montan

Informații în timp real puteți obține de pe pagina noastră de facebook: Rosia Montana in UNESCO World Heritage – https://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.