Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7,5 tone deşeuri din construcţii au fost recuperate în scop umanitar

0

materiale de constructii


Un grup de 11 persoane, voluntari ai Zero Waste România şi beneficiari, a recuperat în lun
a noiembrie 7,5 tone deşeuri din lucrări de construcţii derulate în Cluj Napoca.

O familie defavorizată din cartierul Dallas – Floreşti este beneficiarul materialelor recuperate, care ii vor servi la ridicarea unei locuinţe. Cei peste 15 metri cubi de BCA pe care i-au primit provin de pe şantierul ansamblului rezidenţial Vision al Studium Green.

Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de reteaua Zero Waste la nivel internaţional – Waste Pickers Rights, care militeaza pentru imbunatatirea conditiilor de viata si drepturile sistemului informal de reciclare.

Unul dintre partenerii Zero Waste România la nivelul judeţului Cluj este Studium Green. Iniţiativa vizează atât reducerea deşeurilor rezultate din construcţii, cât şi sprijinirea familiilor defavorizate.

Recuperarea, refolosirea si reciclare reduce atat costurile de gestionare a deşeurilor din construcţii şi demolări precum si impactul asupra mediului contribuind la protejarea resurselor.

”Primul si cel mai important pas in gestionarea deseurilor este reutilizarea. Avem insa tendinta sa uitam acest lucru, sub presiunea societatii de consum. Iata insa o dovada de folosire inteligenta a materialelor de care dispunem, si speram ca in viitor sa putem recupera si mai mult pentru refolosire” a declarat Sandor Korosfoy, expert in gestionarea deseurilor si presedintele Asociatiei Ecologiste Floare de Colt.

Potrivit rapoartelor oficiale ale Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în România se generează anual aproximativ 750000 tone deşeuri din construcţii şi demolări, din care se reciclează mai puţin de un procent.


Zero Waste Romania este o retea de organizatii neguvermentale (Asociatia Mai Bine, Asociatia Ecologista Floare de Colt, Clubul de Cicloturism Napoca-CCN, Asociatia NeuerWeg, Asociatia Romania in Tranzitie, Romana de Permacultura, Institutul pentru Ecoinovare, Centrul pentru Resurse Civice), care militeaza pentru reducerea spre zero a deseurilor fara eliminarea in natura, ingroparea sau arderea acestora, pentru protejarea resurselor si a drepturilor grupurilor defavorizate din sistemul informal de reciclare. www.zerowasteromania.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.